Gemeente Leeuwarden


Feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-01-2007)

Op dinsdag 2 januari vond in stadschouwburg de Harmonie de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Leeuwarden plaats. De avond werd bezocht door ongeveer 1300 bezoekers.

Het programma begon in de Aegonzaal met een optreden van de Leeuwarder saxofonist Anne Zwaga. Voor en na de de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Dales werd een unieke film over Leeuwarden vertoond. De film gaf een impressie over Leeuwarden in het jaar 2006 en de intentie van het college van burgemeester en wethouders voor 2007. Burgemeester Dales reikte aan vier Leeuwarders een Gouden Leeuwtje uit voor hun bijzondere verdiensten voor de gemeente. Het programma werd afgesloten met een optreden van het Frysk Jeugdorkest en de Leeuwarder zangeres Denise Rivera en haar band.

Vanaf 21.00 uur konden bezoekers in verschillende zalen en in de foyer terecht. Professionele croupiers van het Holland Casino gaven speluitleg in een speciaal ingerichte speelzaal. In de Deloittezaal werd uitbundig geswingd in een discotheek. DJ Uzi, oud Leeuwarder Peter Tanahatoe, verzorgde een swingend dance-event. In de foyer vond een drukbezochte `meet en greet' plaats onder muzikale begeleiding van het Still Life Trio.