Gemeente Reimerswaal


Meldpunt Verkeersonveiligheid Zeeland

Geplaatst op: 03-01-2007

Is er bij u in de buurt een kruispunt waar vaak bijna-ongelukken gebeuren? Wordt er in een woonwijk vaak gevaarlijk hard gereden? Of wordt het zicht bij het oversteken belemmerd? U kunt dit soort dingen melden bij het Meldpunt Verkeersonveiligheid Zeeland.

Niet alle klachten kunnen meteen worden opgelost. En soms kan een verkeerssituatie sowieso niet worden veranderd. Wel gaan alle wegbeheerders serieus aan de slag met de meldingen. Eenvoudige zaken worden meteen opgelost. Denk aan het snoeien van struiken die het zicht belemmeren. Voor ingewikkelde meldingen, zoals een onveilig kruispunt, is meer tijd nodig.

Waarom verkeersonveiligheid melden?
U kunt gericht aandacht vragen voor gevaarlijke situaties bij u in de buurt.
U helpt mee aan het verkeersveiliger maken van uw omgeving. U hoeft niet te zoeken in het doolhof van overheidsorganisaties om uw melding kwijt te kunnen.

Het totaal aantal meldingen tot 19 december 2006 bedraagt 310. De afspraak is dat alle wegbeheerders, na ontvangst van de melding, een ontvangstbevestiging richting burgers zendt. In de helft van de gevallen voldoet de verantwoordelijke partij aan deze afspraak met het meldpunt. 80% van de meldingen wordt binnen een termijn van 6 weken afgehandeld door de wegbeheerder. In 14 gevallen is het niet tot een reactie van de wegbeheerder gekomen.

Waar kunt u terecht?
Bel gratis 0800-8375337 of stuur een email naar meldpuntzeeland@3vo.nl

>