Gemeente Leeuwarden

De 600ste nieuwbouw woning van 2006 is een feit

Bron: gemeente Leeuwarden (03-01-2007) De zeshonderdste nieuwbouwwoning van Leeuwarden is door wethouder Roel Sluiter, samen met gedeputeerde Anita Andriesen, VROM afgevaardigde Jack Huiszoon en Alfred Bolks van BAM Vastgoed op 20 december feestelijk onthuld. Het betreft een woning aan de Opslach, een nieuwbouwproject Aan de Potmarge.

De buurt was uitgelopen om de festiviteiten bij te wonen. Ook de bewoners van de 599ste en 601ste woning werden nog even in het zonnetje gezet.
Het is bijna 20 jaar geleden dat deze productie is bereikt. Woningbouw is belangrijk in een gemeente als Leeuwarden. Leeuwarden heeft zich ten doel gesteld om een complete middelgrote gemeente te worden met meer dan 100.000 inwoners. `De productie is sterk toegenomen. Maar misschien belangrijker is dat we momenteel voor elk wat wils hebben. Variërend van luxe appartementen en betaalbare stadswoningen in en rond de binnenstad tot een diversiteit aan woningtypen en prijsklassen in de buitenwijken en nieuwe uitbreidinglocaties,' aldus Sluiter. Het veelzijdige woningaanbod en grote nieuwbouwproductie zorgt ook voor een goede doorstroming. Hoe meer woningen er vrijkomen, hoe meer huishoudens een woning kunnen vinden die bij hen past. Dit geldt voor lage-, midden- en hoge inkomens. Ook voor 2007 blijven we deze ambitie naastreven.