Gemeente Drechterland

3-1-2007
Provincie lanceert campagne over resultaten die provincie dit jaar wil behalen

âWeet jij veelâ waar jij aan betaalt?

De campagne âweet jij veelâ is op 2 januari gelanceerd door de gedeputeerde Financiën, Ton Hooijmaijers. Via deze campagne informeert de provincie haar inwoners over de resultaten die zij in 2007 wil behalen.
Noord-Hollanders weten over het algemeen weinig over het werk van de provincie. Met de campagne âweet jij veelâ geeft de provincie informatie over zeven verschillende onderwerpen, zoals schone energie, wonen en opvangplekken voor kinderen. Onderwerpen die relevant zijn voor de inwoners, en samen een goed beeld geven van het brede takenpakket van de provincie.

De campagne is een vervolg op de campagne âu moet weten waarvoor u betaaltâ van begin 2006. Nu staat de begroting van 2007 centraal en communiceert de provincie over de resultaten die met de investeringen gepaard gaan. âNoord-Hollanders hebben er recht op te weten wat er met hun belastinggeld wordt gedaan. En we weten ook dat ze graag meer informatie over de provincie willen ontvangenâ, aldus Ton Hooijmaijers.

Middelen
De campagne duurt drie weken en bestaat onder meer uit posters in bushokjes, banners op diverse websites zoals hyves, tv-spotjes op AT5 en TV Noord-Holland, een advertentie in huis-aan-huisbladen, reclame in en op de bussen van Connexxion, in de trams in Amsterdam en posters in gemeentehuizen.

Website
Via al deze middelen daagt de provincie iedereen uit om zijn kennis over de provincie te testen op een speciaal hiervoor ontwikkelde website: www.weetjijveel.nl. Hier staat een kennisquiz met extra informatie over de onderwerpen. Deelnemers aan de kennisquiz maken kans op een ballonvaart boven Noord-Holland.

Lancering
De provincie heeft gekozen voor een campagne met een prikkelende stijl. Daar hoort een passende lancering bij. De provincie heeft daarom de fictieve actiegroep âwij weten nixâ opgericht, die eist dat de provincie openheid van zaken geeft. Na zich op diverse websites te hebben geroerd, heeft de actiegroep op 2 januari het provinciehuis bezet. Gedeputeerde Hooijmaijers stond ze te woord, waarna een doek met de tekst âweetjijveel.nlâ werd onthuld. De lancering is een feit.
---