Gemeente Beuningen


Bibliotheek Beuningen komt bij Bibliotheek Gelderland Zuid Vanaf 1 januari wordt Bibliotheek Beuningen onderdeel van Bibliotheek Gelderland Zuid. Deze nieuwe stichting telt dan 14 vestigingen: de centrale bilbiotheek op de Marienburg en de negen filialen, de bibliotheken in Elst, Zetten, Heteren met die van Beuningen maakt de veertien vol. In al deze vestigingen kunt u terecht met uw huidige bibliotheekpas vanaf 8 januari 2007.

De bibliotheek van Beuningen sluit de eerste week van het nieuwe jaar. Dat is nodig om de bestanden van het ene geautomatiseerde uitleensysteem over te zetten naar het nieuwe en voor het scholen van alle medewerkers.

De huidige website gaat eind december uit de lucht. De nieuwe website www.bibliotheekgelderlandzuid.nl kunt u nu al bezoeken maar om in de Beuningse collectie en om bij uw eigen gegevens te komen zult u nog even moeten wachten tot het eerste weekend van januari.

Er verandert natuurlijk het een en ander. Als het goed is hebben alle leden van veertien jaar en ouder een brief thuis ontvangen met daarin een overzicht van de nieuwe tarieven en spelregels. Soms mag u meer en soms minder. Het een gaat wat meer kosten en het ander minder. Een paar voorbeelden:

het grote voordeel is dat u straks gebruik kan maken van de gezamenlijke collectie van alle veertien vestigingen.

abonnementen tot 18 jaar worden weer gratis.

u kunt twee maal uw materialen verlengen behalve als het gereserveerd is voor een ander.

Maar minder leuk is dat voor de mensen met een basis abonnement het leengeld terugkomt. Ook stijgen de prijzen van de abonnementen maar die stegen elk jaar ook al wat. Wat blijft is de bibliotheek en de medewerkers en u bent van harte welkom vanaf 8 januari.