Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 3 januari

* OVERVAL; GETUIGEN GEZOCHT
POORTUGAAL - Een 38-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Albrandswaardsedijk werd dinsdagochtend om tien uur overvallen. Hij was in de zaak aanwezig toen plotseling twee gemaskerde mannen in de zaak stonden en één van hen bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Zij bonden hem vast en gingen er met een geldbedrag vandoor en verdwenen in onbekende richting. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de overval of anderszins over informatie beschikken over de overval. Het gaat om tenminste twee daders, geheel in het zwart gekleed en met een zwarte bivakmuts op. Dader 1 was een blanke man, tusen 25-35 jaar oud en ongeveer 1.90 m lang, met een stevig postuur. Dader 2 is iets kleiner, ongeveer 1,82 lang en had ook een stevig postuur. Indien u informatie heeft kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. Iets anoniem melden kan ook, via 0800-7000.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VERLATEN PLAATS ONGEVAL

SCHIEDAM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het verlaten van een plaats ongeval. Dit is een misdrijf. Dinsdagochtend rond kwart over zes botste een autobestuurder in de Vlaardingerstraat tegen drie auto's en een prullenbak. Gewaarschuwde agenten hebben daarop in de omgeving een onderzoek ingesteld. In de Loeffstraat troffen zij de auto aan die de aanrijding had veroorzaakt. De 29-jarige Schiedamse bestuurder is daarop in zijn woning aangehouden. De bestuurder is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Met een alcoholpromillage van 1,3 in zijn bloed bleek hij ook nog teveel te hebben gedronken. Politiemensen namen de auto en het rijbewijs in beslag.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-KRALINGEN - Op basis van binnengekomen informatie stelden politiemensen dinsdagmiddag een onderzoek in in een woning aan de Berkelstraat. Zij troffen daar een hennepkwekerij die net geoogst was. Bijna 5 kilo aan henneptoppen stond klaar in vuilniszakken. De Eneco constateerde diefstal van stroom en heeft hiervan aangifte gedaan. Het Hennepteam droeg zorg voor de verdere afhandeling en ontmanteling van de kwekerij. De beide bewoners van het pand, een 31-jarige man en een 26-jarige vrouw, zijn aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor.


* ONDERZOEK NAAR MISLUKTE DIEFSTAL PINAUTOMAAT

ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt een mislukte diefstal van een pinautomaat. In de nacht van dinsdag op woensdag rond half twee werd in de buurt van een bank aan de Kretalaan een graafmachine gestolen. De dieven hebben vervolgens met dit voertuig geprobeerd om bij die bank de pinautomaat mee te nemen. Aangezien pinautomaten goed beveiligd zijn, bleek dit niet mogelijk. De schade aan het bankgebouw, dat in een noodgebouw was gevestigd, was echter groot. De politie onderzoekt de toedracht van deze poging diefstal en vernieling en is op zoek naar de identiteit van de verdachte(n). Er is geen buit meegenomen.