Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03-01-2007

TILBURG, 3 januari 2007

Politie grijpt inbreker in de kraag

TILBURG De politie heeft gisteravond om 19.50 uur in een kledingwinkel in de Hasseltstraat een 19 jarige Tilburger aangehouden voor bedrijfsinbraak. Toen de agenten in het pand een onderzoek instelden troffen ze de verdachte.

De politie kwam de man op het spoor nadat een oplettende getuige glasgerinkel hoorde in de Hasseltstraat ter hoogte van de kledingzaak. Onderzoek ter plaatse wees uit dat aan de zijkant van het pand een ruit was ingeslagen. Het pand werd door de politie rondom afgezet waarna de agenten het pand betraden. In de zaak meldde de verdachte zich waarna hij overgebracht werd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

GOIRLE De politie heeft gisteravond rond 19.45 uur, in een woning in Goirle een 35 jarige Oisterwijker aangehouden voor poging tot zware mishandeling en bedreiging. De 42 jarige bewoonster deed hiervan aangifte. Op het bureau is de man in verzekering gesteld.

De man dreigde gisteren, tijdens een huiselijk conflict zijn vriendin met de dood. Om zijn woorden kracht bij te zetten pakte hij een keukenmes en plaatste dat op de keel van het slachtoffer. Na deze bedreiging liet hij de vrouw los waarna de vrouw de politie alarmeerde. De politie onderzoekt de zaak.

Mannen aangehouden voor niet voldoen legitimatieplicht

TILBURG Agenten hebben vanmorgen om 05.30 uur twee mannen van 16 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg, in de Hoflaan aangehouden omdat beiden niet konden voldoen aan de legitimatieplicht. De politie controleerde het tweetal omdat ze zich verdacht ophielden in de Kruidenbuurt. Beiden waren in het donker gekleed en droegen handschoenen. Toen beiden aan een controle werden onderworpen bleek dat ze zich niet konden legitimeren.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

MOERGESTEL De politie heeft gisteravond om 23.30 uur op de Akkerweg een 69 jarige automobilist uit Moergestel aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol betrokken was bij een verkeersongeval. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De man reed met zijn auto over de Akkerweg richting de Schoolstraat. Bij het nemen van de rotonde belandde hij op de verkeerde weghelft waarbij hij vervolgens met de voorzijde van zijn auto in aanrijding kwam tegen een tegemoetkomende personenauto, die bestuurd werd door een 28 jarige man uit Nieuwveen. De 69 jarige bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 600 Ug/l, zijnde 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 8 uren mocht hij vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG De politie stelde gisteravond rond 22.00 uur, na verkregen melding in een woning in de Megenstraat een onderzoek in. In de woning troffen de agenten in twee slaapvertrekken hennepkwekerijen aan. In totaal sierde 499 lege potten die verwarmd werden door 46 assimilatielampen de ruimtes. In vier dozen troffen de agenten de zojuist geoogste planten. Tijdens de controle was er niemand in de woning aanwezig. In de garage stond een bestelbus met daarin een beperkte hoeveelheid gedroogde henneptoppen. Onderzoek wees uit dat de bestelbus eigendom was van een 23 jarige Tilburger. Deze man werd korte tijd later in de Hendrik de Keijserstraat aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten van de kwekerijen.

Politie achtervolgt daders van inbraak in bedrijf

TILBURG De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 06.30 uur, korte tijd een auto achtervolgd, waarvan de inzittenden betrokken waren bij een inbraak in een bedrijf aan de Bosscheweg. De goederen die buit gemaakt waren bij de inbraak zijn terug. De daders zijn voortvluchtig.

Agenten stelden vanmorgen een onderzoek in naar aanleiding van een melding van een inbraak in een bedrijf. Getuigen hadden gezien dat een donkerkleurige personenauto na de inbraak was weggereden via de Ringbaan Oost in de richting van de Ringbaan Noord. Op de Hasseltrotonde zagen de agenten een donker gekleurde Alfa Romeo rijden met daarin vier inzittenden. Bij het zien van de politie vermeerderde de bestuurder vaart. Er ontstond een achtervolging waarbij diverse verkeersovertredingen, zoals het overtreden van de maximum snelheid en het negeren van rode verkeerslichten, gepleegd werden. In de Frankenlaan schoot de vijfde deur van de kofferbak van de Alfa open waarna een koffer uit de kofferbak vloog. Korte tijd later verloren de agenten de auto uit het oog.

Later in de nacht werd de Alfa brandend aangetroffen in het Sint Annahof. Onderzoek wees uit dat de auto in Loenen gestolen was. De kentekenplaten die op de auto zaten waren eveneens van diefstal afkomstig. De koffer met inhoud bleek de buit te zijn van de inbraak in het bedrijf aan de Bosscheweg. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt diefstal van auto na woninginbraak

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een woning In de Mozartlaan te Tilburg. Bij de inbraak werden diverse goederen, waaronder een personenauto van het merk Mini, gekentekend 08-TD-RB buit gemaakt. De inbraak vond plaats tussen 00.30 uur en 03.30 uur vanmorgen.

De partner van de 62 jarige bewoonster ontdekte vanmorgen rond 03.30 uur dat er in de woning een inbraak gepleegd was. Om het pand in te kunnen komen hebben de daders een slot van een raam van de woning geforceerd. Uit de woning zijn diverse goederen, waaronder een flatscreen tv weggenomen. De auto, die geparkeerd stond op de oprit van de woning en de bijbehorende sleutels werden eveneens weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of kunnen vertellen over de gepleegde inbraak. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers