Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 03-01-2007

Groene Nissan Primera gezocht

NORG - De politie is op zoek naar de bestuurder van een groene Nissan Primera. Deze was op dinsdagmiddag rond vijf uur betrokken bij een aanrijding op het Oosteind. Zijn auto kwam daar in botsing met een 28-jarige automobilist uit Roodeschool. Voordat er gegevens konden worden uitgewisseld, reed de bestuurder van de groene auto weg. De politie verzoekt hem om zich te melden. Hetzelfde geldt voor eventuele getuigen van deze aanrijding. Ook zij kunnen zich melden bij de politie Noordenveld/Tynaarlo, op telefoon 0900 8844. (07-100720)

Gewond bij frontale aanrijding
HOOGERSMILDE - Dinsdagmiddag zijn twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt bij een frontale aanrijding. Deze vond plaats op de Veldhuizenweg, op een versmald weggedeelte in een tunnel. Een 61-jarige man uit Smilde en een inzittende, van wie nog geen gegevens bekend zijn, werden met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun auto botste door onbekende oorzaak frontaal op een tegemoetkomende 20-jarige automobilist uit Smilde. Deze bleef ongedeerd. (07-100739)

Dader woninginbraak op de vlucht

ASSEN - Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is ingebroken in een woning in de Oosterhoutstraat. De dader is binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Toen de 44-jarige bewoner thuiskwam, vluchtte de inbreker via het balkon de straat op en rende weg. Mogelijk zijn er getuigen geweest die omstreeks deze tijd in de Oosterhoutstraat iemand hebben zien rennen. De politie onderzoekt deze zaak. (07-100805)

Aanhouding na huiselijk geweld

MEPPEL - Dinsdagavond heeft de politie een 40-jarige man in zijn woning aangehouden, nadat hij zijn 50-jarige vrouw had mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol 'Huiselijk Geweld'. (07-100800)

Politie vordert rijbewijzen in

ROSWNKEL / TWEEDE EXLOERMOND - De politie heeft dinsdag twee rijbewijzen ingevorderd. Op de N391 ter hoogte van Roswinkel reed een automobilist uit Valthermond met een snelheid van 157 kilometer per uur. De bestuurder reed 77 kilometer per uur te hard en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dezelfde middag kon ook een man uit Nieuw Weerdinge zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 147 kilometer per uur over de Dr. Mondenweg ter hoogte van Tweede Exloërmond. Hij reed 67 kilometer per uur te hard. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Baldadige jongeren aangehouden

RODEN - Dinsdagnacht heeft de politie drie jongens van 16, 18 en 19 jaar oud aangehouden op verdenking van baldadigheid. De jongens, afkomstig uit Leeuwarden, Paterswolde en Nieuw Roden, hadden op de Nieuweweg een drietal bloembakken en een fiets omgegooid. Op basis van een melding van een getuige konden de jongens in de omgeving worden aangehouden. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt en zij zullen de bloembakken netjes terugzetten. Omdat een van de jongens minderjarig is, zullen ook zijn ouders in kennis worden gesteld. (07-100842)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.