Gemeente Lingewaard


Aanleg bergbezinkbassins

Langs de Kapelstraat in Gendt wordt een bergbezinkbassin aangelegd. Ook In de hoek Vossenhol/Teselaar in Bemmel wordt een bergbezinkbassin gebouwd.

Een bergbezinkbassin is een betonnen bak waarin bij hevige neerslag, vervuild regenwater uit de riolering wordt opgeslagen. Na afloop van de regenbui wordt dit water weer in de riolering teruggepompt en de bak schoongespoeld.

Werkzaamheden kruising Kapelstraat en Hegsestraat

Langs de Kapelstraat in Gendt wordt een bergbezinkbassin aangelegd. Daarvoor moet een deel van de riolering worden vervangen. Maandag 15 januari beginnen de werkzaamheden aan de kruising Kapelstraat en Hegsestraat. Naar verwachting duurt het werk vier weken. De kruising is dan afgesloten. Het doorgaande verkeer, inclusief buslijn 33 en 34, wordt omgeleid.

Als het werk bij de kruising klaar is wordt in gedeeltes de riolering vervangen in de Hegsestraat, de Distelakker (tussen Hegsestraat en nr. 37.), en de Schoutstraat (tussen Hegsestraat en eerste kruising in de Schoutstraat). Naar verwachting is het werk uiterlijk in mei 2007 klaar.

Werkzaamheden Teselaar

In de hoek Vossenhol/Teselaar komt een bergbezinkbassin. Daarvoor moet een deel van de riolering worden vervangen. Het werk begint 15 januari en duurt tot juni 2007.

Van 15 januari tot begin april wordt de riolering vervangen van het gedeelte van de Teselaar tussen de Zandsestraat en de algemene begraafplaats. Daarna wordt het bassin aangelegd en de riool van de Meerweg, vanaf de Teselaar tot en met nummer 9 vervangen. Afhankelijk van het weer is het werk begin juni 2007 klaar.

Via Hét Gemeente Nieuws en deze website houden wij u op de hoogte van de precieze planning van alle werkzaamheden.

Bericht geplaatst op 2 januari 2007