Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 3 januari 2007

Maastricht; weinig bekeuringen tijdens alcoholcontroles

In verband met het zogenaamde "ambtenarencarnaval" werden dinsdagavond in Maastricht op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. Bij deze controles werden drie automobilisten bekeurd omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur van hun auto zaten.

Ruim dertig politiemensen voerden de controles uit op de Tongersestraat, de Maasboulevard, de Brusselsestraat en op de Prins Bisschopsingel. In totaal moesten ruim 1500 automobilisten een blaastest ondergaan. Slechts drie bestuurders hadden teveel alcohol op. Van hen moest er één zijn rijbewijs inleveren, omdat de man een bloed/alcoholpromillage had van 1,7. De drie automobilisten die in de fout gingen kwamen uit België en Frankrijk.

Heerlen; gestolen bestelbus achtergelaten

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven op de Uterweg in Heerlen een bestelbusje achtergelaten, dat ze enkele ogenblikken eerder hadden gestolen.

Omstreeks 03.10 uur had een getuige het busje midden op straat aangetroffen en de politie gewaarschuwd.

Van de auto waren de portiesloten en het contactslot geforceerd. Kennelijk was het de dieven gelukt om de motor te starten, maar na enkele meters kwam de bus weer stil te staan. Daarna hielden ze het voor gezien en zijn ze gevlucht.

De politie vraagt de getuige die de melding deed, zich met haar in verbinding te stellen.

Landgraaf; inbraak in drogisterij

Onbekenden hebben dinsdagavond omstreeks 23.15 uur ingebroken in een drogisterij aan de Hovenstraat in Landgraaf.

Nadat de dieven een etalageruit hadden vernield, gingen zij aan de haal met een nog onbekende hoeveelheid flesjes parfums.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --