Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Heerde/Wapenveld - Aanhoudingen in nieuwjaarsnacht

In de nieuwjaarsnacht heeft de politie van het team Heerde/Hattem naast de aanhouding van een 17 jarige jongen uit Heerde, vanwege de vernieling van een winkelruit in de Dorpsstraat, diezelfde nacht ook nog aanhoudingen verricht toen de politie in het centrum van Heerde ingreep bij een vreugdevuur in een ton op de Brink. Dit vuur dreigde uit de hand te lopen doordat steeds meer materialen door de aanwezigen hier en daar werd weggesleept en op het vuur werd gesmeten. De aanwezige politiemensen werden bestookt met zwaar vuurwerk en de brandweer heeft de brand kunnen blussen. De politie heeft vervolgens het aanwezige publiek van het plein verdreven waarbij ook een diensthond van de politie werd ingezet en enkele klappen zijn gevallen. Twee jongens uit Heerde van 16 en 19 jaar werden aangehouden omdat ze zich niet wilden verwijderen. Een andere 16 jarige werd ingerekend omdat hij de hondengeleidster grof beledigde.

Later in de nacht bleken aan de Kamilleweg in Heerde een tweetal bomen te zijn omgezaagd bestemd voor een vreugdevuur op de kruising Kamilleweg/Klaverweg. Ook twee lantaarnpalen langs de Kamilleweg bleken te zijn vernield. Medewerkers van de gemeente Heerde hebben de rotsooi op de kruising opgeruimd.

In Wapenveld werd in de nieuwjaarsnacht rond 01.30 uur een 25 jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij op de Klapperdijk in Wapenveld met een vuistvuurwapen op straat liep en knalpatronen verschoot. Het wapen werd in beslag genomen. Een 21 jarige jongeman uit Zwolle werd rond 02.50 uur op de W.H. van de Pollstraat in Wapenveld aangehouden nadat hij door surveillerende agenten was betrapt bij het vernielen van een winkelruit van een supermarkt.

Vroegtijdig vuurwerk Tijdens het verscherpte toezicht op het te vroeg afsteken van vuurwerk op schoolpleinen en andere locaties heeft de politie van Heerde/Hattem in de kerstvakantie een viertal jongeren bekeurd voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. In Wapenveld werden twee jongens van 13 en 14 jaar betrapt. Zij staken al op 22 december vuurwerk af op de Revelingseweg. Bij nader onderzoek bleek dat zij het vuurwerk hadden gekocht van een 44 jarige man uit Hattem. In zijn woning trof de politie ruim 12 kilogram vuurwerk aan, dat in beslag genomen werd. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. Hattem In Hattem is de nieuwjaarsviering rustig verlopen. Een vreugdevuur op de kruising Zwijnenbergstraat/Zandkamp werd later in de nacht door de brandweer geblust omdat er milieu-onvriendelijke materialen op de stapel lagen en door de harde wind ontstond er zogenaamd "vliegvuur" (vonkenregen) dat gevaar zou kunnen opleveren.


---


---


---

---- --