Politie Twente

Persberichten Politie Twente: woensdag 3 januari 2007

Verkeerscontroles

Enschede

De politie hield op dinsdag 2 januari op meerdere locaties in Enschede toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werd voor de volgende overtredingen bekeurd: 31x niet dragen autogordels
4x niet handsfree bellen (automobilist) 51x fietsers zonder licht
2x bromfietsers zonder licht 11x diverse overtredingen

Tweetal aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 2 januari werden om 15.00 uur twee personen aangehouden wegens winkeldiefstal bij een zaak aan de Klanderij in Enschede. Het tweetal werd door personeel betrapt, toen een van hen, een 22-jarige vrouw uit Dordrecht een batterij uit een verpakking haalde en deze meenam, zonder af te rekenen. De in haar gezelschap verkerende tweede verdachte, een 24-jarigeman uit Puttershoek, werd eveneens aangehouden. Beide verdachten waren met een auto naar Enschede gekomen, waarop de politie deze auto onderzocht. Daarin troffen zij nog meerdere goederen, waarvan de herkomst nog nader onderzocht zal worden. De auto is daarop door de agenten meegenomen. Een in de auto verblijvende hond is door de dierenambulance meegenomen. Het duo is voor verder verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (07-000739)

Bedreiging

Enschede

De politie hield op dinsdag 2 januari om 18.00 uur een 42-jarige Enschedeër aan wegens bedreiging. De verdachte had die dag bij twee instellingen mensen bedreigd met een mes. Na de eerste melding, aan de Ripperdastraat in Enschede, werd de 42-jarige niet meer aangetroffen. Echter bij de tweede melding, aan de Molenstraat in Enschede, troffen de agenten de man bij de ingang van het bedoelde pand aan. De 42-jarige had daar woorden gekregen met een 45-jarige Enschedeër en hem met een stok geslagen. Daarna had hij de 45-jarige met een mes bedreigd. In zijn kleding troffen de agenten een mes aan. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-000868)

Rolstoelen gestolen en vernield

Enschede

Bij de politie werd op 2 januari door twee personen aangifte gedaan van diefstal van hun rolstoel. Deze diefstal vond plaats tussen 17 en 23 december 2006. In totaal werden 6 rolstoelen weggenomen vanaf een galerij van een zorginstelling aan het Gerard Terborghplein in Enschede. Drie rolstoelen werden totaal vernield teruggevonden in het Hattelerpark en aan de Rembrandtlaan. (07-000782)

Hennepkwekerij ontmanteld

Almelo

Door een anonieme tip ontmantelde de politie op dinsdag 2 januari om 14.45 uur een in werkingzijnde hennepkwekerij aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. In totaal zijn 340 planten door de politie in beslaggenomen en vernietigd. Een 22-jarige man uit Almelo is hiervoor door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (06-169810)

Ongeval met letsel

Rossum

Dinsdag 2 januari omstreeks 17.20 uur vindt aan de Ootmarsumsestraat in Rossum een eenzijdig ongeval plaats. Een 54-jarige bestuurster uit Ootmarsum viel tijdens het rijden in slaap. Hierdoor reed ze met haar auto tegen een boom. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-000851)

Rijden onder invloed

Hengelo

Woensdag 3 januari omstreeks 4.30 uur ziet de politie een auto slingerend over de weg rijden. Aan de Beethovenlaan in Hengelo wordt de auto ter controle staande gehouden. Dan blijkt dat de 30-jarige bestuurster, afkomstig uit Almelo, onder invloed is van alcohol. De vrouw is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de Almelose is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-00973)

Aanhouding wegens bedreiging

Hengelo

Dinsdag 2 januari omstreeks 21.20 uur houdt de politie op het centraal station in Hengelo een 42-jarige passagier uit Den Haag aan. De verdachte bedreigde onderweg de conducteurs met een wapen, toen deze om een plaatsbewijs vroegen. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten voor verhoor. (07-000921)

Brand in woning; eigenaar aangehouden

Hengelo

Dinsdag 2 januari omstreeks 15.45 uur vond aan de Johannes Bosboomstraat in Hengelo een woningbrand plaats. De bovenverdieping van de woning stond in brand. Bij de brand raakte niemand gewond de bewoner van het pand en omwonenden konden op tijd hun huizen verlaten. De brandweer kwam ter plaatse om bluswerkzaamheden te verrichten. Na het sein brandmeester concludeerde de brandweer dat er vermoedelijk brandstichting had plaatsgevonden. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld. De technische recherche is ter plaatse gegaan voor sporenonderzoek. Na buurtonderzoek werd later op de middag de 58-jarige bewoner van het pand aangehouden op verdenking van brandstichting. De man is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek loopt. (07-000800)

Monique, Tanja en Gerdien: 053-4555588


---- --