Gemeente Dordrecht


---

Voor individuele Wmo-voorzieningen naar loket in eigen gemeente

Vincent Brinkhof

Inwoners van de Drechtsteden die een rolstoel nodig hebben of een andere voorziening uit de voormalige Wet voorziening gehandicapten (Wvg), kunnen daarvoor vanaf vandaag terecht bij de serviceloketten van de Sociale Dienst Drechtsteden in de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Sliedrecht.
Individuele Wmo-voorzieningen
Voorzieningen voor gehandicapten, maar ook hulp bij het huishouden (voorheen onderdeel van de Awbz) vallen onder de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met ingang van dit jaar kunnen inwoners voor deze voorzieningen terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden, waarin de sociale diensten van de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Sliedrecht samengaan.

Loketten
In iedere gemeente wordt een Serviceloket van de Sociale Dienst Drechtsteden geopend. De Sociale Dienst Drechtsteden wil mensen die ondersteuning nodig hebben namelijk zo goed mogelijk en zo dichtbij mogelijk van dienst zijn. In het Serviceloket krijgen inwoners informatie en advies van consulenten van de Sociale Dienst Drechtsteden, over zowel individuele Wmo-voorzieningen als Bijzondere Bijstand, Budgetadvies en Schuldbemiddeling, Kinderopvang en Inburgering. De manier van aanvragen van de Wmo-voorziening hulp bij het huishouden blijft hetzelfde tot 1 juli 2007. Na 1 juli 2007 kunnen inwoners hiervoor ook bij één van de serviceloketten terecht.

Openingstijden serviceloketten

Alblasserdam
Gemeentehuis Alblasserdam
Open: iedere werkdag van 9.00-12.00 uur

Hendrik-Ido-Ambacht
Gemeentehuis Hendrik-Ido-Ambacht
Open: iedere werkdag van 9.00-12.30 uur

Papendrecht
Gemeentehuis Papendrecht
Open: iedere werkdag van 8.30-14.30 uur

Sliedrecht
Gemeentehuis Sliedrecht
Open: iedere werkdag van 9.00-15.00 uur

Zwijndrecht
Tijdelijk adres: Vierdrecht II, Stationsweg 41
Open: iedere werkdag van 9.00-12.30 uur

Dordrecht
Adres: Werkboulevard, Spuiboulevard 298
In Dordrecht is er op werkdagen inloopspreekuur van 9.00-11.00. Voor Wmo-voorzieningen is er een apart loket, iedere werkdag geopend van 10.00-14.00 uur.

Voor vragen over de Wmo is er ook de Wmo-telefoon Drechtsteden, tel: (078) 639 8014. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden: www.socialedienstdrechtsteden.nl of op www.dordrecht.nl/wmo.

document icoon Sociale_Dienst_Drechtsteden.jpg

Redactie
Hanneke van Leeuwen
Afdeling Communicatie

telefoon (078)639 89 94

Informatie
Jannie Storm
Hoofd Afdeling Zorg
telefoon (078) 639 66 16