Gemeente Bernheze


Ben Cornelissen: Beste Bernhezer 2006

IMG_4790.JPG

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze heeft op 19 december 2006 besloten de heer Ben Cornelissen uit Vorstenbosch te benoemen tot 'Beste Bernhezer 2006'.

Deze onderscheiding is hem uitgereikt op 2 januari 2007 tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente in Zaal Kerkzicht in Loosbroek.

De leden van de vier Bernhezer gilden:

Sint Barbaragilde uit Dinther; Gilde Sint Antonius Abt uit Vorstenbosch; Gilde St. Willibrordus uit Heeswijk en

Gilde St. Antonius Abt - St. Catharina uit Nistelrode, hebben de voorzitter van het Europees Schutters Treffen 2006 voorgedragen als Beste Bernhezer 2006.

Vier jaar geleden is hij door de vier gilden gevraagd om als neutrale voorzitter zijn medewerking aan het Europees Schutters Treffen te willen geven. De wijze waarop hij belangeloos de vier zo verschillende gilden tot één eenheid smeedde, is een inspanning die niet gering is geweest en veel bewondering oogst.

Mede door zijn inbreng meldden zich een paar honderd vrijwilligers uit onze gemeente en omstreken aan om een helpende hand te bieden.

Ongeveer 60.000 bezoekers uit verschillende landen uit Europa hebben tijdens het EST 2006 genoten van een soepele en succesvolle organisatie.

Tactvol en met respect voor zijn medemensen wist hij het EST 2006 tot een groot succes te maken en zodoende de gemeente Bernheze voorgoed op de kaart te zetten.