Dienstenbond CNV

PC Hooft Groep: Voorleggen geschil bij de Commissie 03-01-2007

In de CAO voor personeel in de uitvaartverzorging is de bepaling opgenomen dat werknemers die nog niet het einde van hun schaal hebben bereikt jaarlijks recht hebben op een periodiek.

Artikel 6.6 van de CAO zegt letterlijk "Van de werknemer die nog niet het maximumsalaris in een schaal heeft bereikt, zal eenmaal per jaar het salaris worden aangepast aan de eerstvolgende trede ( periodiek ) van de desbetreffende schaal.." Deze bepaling in de CAO is bindend voor alle werkgevers in de uitvaartverzorging.

Uw werkgever heeft in de voorgaande jaren echter slechts halve periodieken toegekend. Leden hebben daar ook over geklaagd.

In 2006 hebben wij uw directeur tot tweemaal aan toe laten weten dat de CAO niet toestaat dat werknemers die nog niet aan het einde van hun schaal zijn slechts halve periodieken toegekend krijgen.

Van uw directeur ontvingen wij geen reactie. Wel kregen wij een uiteenzetting van het Hoofd Personeelszaken. Kern van dat betoog is dat de PC Hooft Groep niet voornemens is te handelen overeenkomstig de bepaling in de CAO.

Door het niet toekennen van volledige periodieken hebben werknemers bij de PC Hooft Groep de afgelopen jaren financiële schade opgelopen. Het is inmiddels duidelijk dat we met uw werkgever niet tot een minnelijke schikking komen.
We zullen dus andere stappen moeten zetten. En die zijn nu ook gezet.

Vandaag hebben we het geschil voorgelegd aan de Geschillencommissie CAO-Uitvaartverzorging. Hoe deze commissie werkt en binnen welke termijn uitspraak wordt gedaan is te lezen in Bijlage 8 van de CAO. Van het verloop wordt u op de hoogte gehouden.

Voor vragen en/of opmerkingen:
Steffe Bak
Bestuurder
035-6460580
s.bak@cnvdibo.nl