Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gezellig en druk tijdens Nieuwjaarsreceptie Charlois

Circa 500 gasten bezochten de Nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois Gezellig en heel druk was het op dinsdagavond 2 januari, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois in de Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel.

Dagelijks bestuur en deelraad ontvingen daar vanaf 19.00 uur circa 500 Charloisers en andere gasten om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

De Nieuwjaarsreceptie werd dit keer gehouden op een wel heel speciale locatie in onze deelgemeente. De Oude Kerk, in het historisch hart van de wijk Oud-Charlois, is een van de oudste gebouwen van onze deelgemeente en kan bogen op een rijke historie. De Hervormde kerk, een Rijksmonument, is onlangs van binnen prachtig gerenoveerd en zal in het vervolg naast een kerkelijke ook een culturele functie krijgen. Eind januari wordt de kerk officieel heropend. Met de Nieuwjaarsreceptie had de deelgemeente dus de primeur.

De gasten werden bij de entree van de kerk muzikaal onthaald door de Funny House Jazz Band. Funny House Jazz Band speelt bij binnenkomst

Het koor Popmaat zingt enige liederen

Vervolgens bracht a-capella koor Popmaat enkele liederen ten gehore.

Omstreeks 20.00 uur was het de beurt aan deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst, die in zijn toespraak onder andere aandacht besteedde aan het Pact Op Zuid, veiligheid en de woningbouw in onze deelgemeente. Dick Lockhorst tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak

Dick Lockhorst presenteerde een nieuwe deelgemeentelijke onderscheiding

Hij presenteerde tevens het model van een nieuwe deelgemeentelijke onderscheiding: Kareltje, een bronzen beeld van Karel de Stoute, anno 1462 de grondlegger van Charlois.

Deze nieuwe deelgemeentelijke onderscheiding is bedoeld voor personen die een zeer bijzondere prestatie leveren of hebben geleverd voor de deelgemeente Charlois.

Inmiddels traditie is de benoeming van de Charloiser van het Jaar. Dit jaar ontving Bien Hofman uit Pendrecht deze deelgemeentelijke onderscheiding.

Bien Hofman is de laatste jaren de stimulerende kracht van de werkgroep Vitaal Pendrecht. Zij zet zich met hart en ziel in voor haar Pendrecht en weet op vriendelijke en open wijze mensen te stimuleren zich ook op een positieve manier voor Pendrecht in te zetten. Ze heeft toegang tot veel netwerken in én buiten de wijk en benut die ook.

Bien Hofman is Charloiser van het Jaar 2006

Bien Hofman

Bien Hofman kwam met haar gezin in 1979 in Pendrecht wonen en deed via de kinderen vrijwilligerswerk op de Beatrixschool. Verder was zij actief in de huurdervereniging van de Kortgeneflat en stak zij veel energie in de Opzoomergroep van die flat. Via de vertegenwoordiging van die flat raakte ze betrokken bij de Bewonersorganisatie Pendrecht.

In 2003 nam zij zitting in een werkgroep met de toenmalig dagelijks bestuurder Dominic Schrijer en Pieter Tops om ideeën en plannen te maken voor een beter Pendrecht.

Daar opperde ze eind 2003 zij het idee om de grootste kerstboom van Rotterdam op Plein 1953 te plaatsen om te laten zien dat er veel vitale energie in Pendrecht en onder zijn bewoners zit. Aldus geschiedde. Vanaf dat moment is ze dagelijks bezig met Vitaal Pendrecht en vitale coalities en is zij betrokken bij vele activiteiten in de wijk.
Rapper Pijnstiller maakte een heuse Charlois-rap

Na afloop van het officiële gedeelte was het podium voor rapper Pijnstiller, die voor de gelegenheid een speciale Charlois-rap had gemaakt, en voor de Funny House Jazz Band.

Om 22.00 uur was de Nieuwjaarsreceptie afgelopen.

Kijk ook op
Nieuwjaarstoespraak deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst