Politie Noord-Holland-Noord

Inbraken in woningen Alkmaar-Noord en Heerhugowaard

Politie waarschuwt bewoners en geeft advies

Alkmaar/Heerhugowaard, 03-01-2007 o In de Alkmaar-Noord is de laatste weken een stijging van het aantal woninginbraken te zien. Opvallend daarbij is dat vrijwel alle inbrekers binnenkomen via de voordeur. De dader hengelt met een voorwerp door de brievenbussen van voordeuren en opent de deur makkelijk als die niet op het nachtslot zit. Advies is dus om altijd de deur op het nachtslot te draaien. Ook in Heerhugowaard is de laatste tijd een stijging te zien in het aantal inbraken in woningen. Met name in de avonduren slaan de dieven toe. Hier verschilt de werkwijze van de inbrekers steeds weer. Advies van de wijkagenten is: doe de deur altijd op het nachtslot en neem de portemonnee en andere waardevolle zaken s nachts mee naar de bovenverdieping. Zo kan veel ellende worden voorkomen. Daarnaast vraagt de politie mensen alert te zijn en de politie te bellen als zij iets verdachts zien.

Eenmaal binnen gaat de dief razendsnel te werk. Een tas, laptop, autosleutels en bijbehorende auto of camera zijn zo verdwenen. Behalve de materiële schade, geeft een inbraak bij gedupeerden vaak ook een emotionele klap.

Diefstallen terugdringen

Wat vooral opvalt in Alkmaar-Noord is dat dieven in de nacht kiezen voor woningen waarvan de voordeur niet op slot zit. In Heerhugowaard gaat het om willekeurige woningen waarbij de dieven een voorkeur hebben voor de avond. De politie in Heerhugowaard en Alkmaar-Noord zal ook gericht surveilleren in de gebieden waar de inbraken veel voorkomen. Belangrijkste echter blijft het voorkomen van een inbraak en alert zijn op verdachte situaties. Dat betekent de politie bellen via het alarmnummer 112 als u ziet dat er een inbreker actief is bij de buren. Wanneer er verdachte personen in uw buurt rondhangen of er is iets anders aan de hand, dan kunt u bellen met 0900 8844 (lokaal tarief).

Deuren op slot!

Als u uw woning verlaat, zorg ervoor dat de deuren op slot zijn en ramen dicht of beveiligd zijn door middel van een speciale klink met slot of een ander beveiligingsmiddel. Bouwmarkten kunnen u hierover voorlichten en daar zijn tevens inbraakpreventiematerialen verkrijgbaar. Ook is er meer informatie beschikbaar bij Het Politie Keurmerk Veilig Wonen®. Die is te bereiken via de Stichting Veiligheidszorg Noord-Holland Noord, telefoonnummer 072-574 7637 of kijk op de website www.keurmerkveiligwonen.nl

Laatst gewijzigd 03-01-2007 13:28 | © Politie Noord-Holland Noord |