Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlander grotere vervuiler dan hij denkt

~ huishoudens blijven veel wegwerpbatterijen verbruiken ~

Deurne, 3 januari 2007 - Nederlanders blijven ook dit jaar grote verbruikers van wegwerpbatterijen. Dit blijkt uit prognoses van GP Batteries, wereldwijd fabrikant van batterijen en batterijladers. In een modaal huishouden zijn gemiddeld 66 werkende batterijen aanwezig, waarvan het merendeel na gebruik wordt weggegooid. Dit is 3,7 keer zoveel dan de doorsnee consument zelf inschat.

Deze resultaten kwamen naar voren uit onderzoek van het bureau EIM, in opdracht van Stichting Batterijen. De uitkomsten tonen aan dat veel mensen zich niet realiseren dat steeds meer apparaten in huis energie ontlenen aan batterijen. De grootste batterijverbruikers zijn afstandsbedieningen en stereo-apparatuur met datumweergave, zaklampen en speelgoedauto's en treinen. Hiervoor blijken vooral wegwerpbatterijen te worden gebruikt, een trend die de laatste jaren is terug te vinden in de verkoopcijfers.

Zo werden in 2005 in totaal 309.222.850 wegwerpbatterijen verkocht in Nederland, tegen 38.903.056 van hun oplaadbare tegenhangers. De verwachting is dat de verkoop van de wegwerpvariant ook in 2006 bijna het tienvoudige zal bedragen van zijn oplaadbare tegenhanger.

Het grote verbruik van wegwerpbatterijen heeft schadelijke gevolgen voor het milieu. Iedere dag gooien consumenten in heel Europa 10 miljoen niet-oplaadbare batterijen weg, waardoor schadelijke stoffen als cadmium, kwik en lood verspild worden. Een oplaadbare variant is wat dit betreft een beter alternatief, omdat de vervuilende materialen langer bruikbaar zijn.

Daarnaast zijn oplaadbare batterijen een stuk goedkoper in gebruik. "Oplaadbare batterijen kunnen tegenwoordig tussen de 500 en 1000 keer worden herladen", vertelt Yoeri de Jonge, marketingmanager bij GP Batteries. "Dit betekent dat je tot 1000 keer de aanschaf van een set wegwerpbatterijen kunt besparen. Als je ziet hoeveel batterijen een gemiddeld huishouden jaarlijks verbruikt, kan dit je een hoop geld besparen."

(281 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over GP Batteries
GP Batteries houdt zich hoofdzakelijk bezig met het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van batterijen en batterijgerelateerde producten. Het bedrijf behoort tot de top tien van batterijproducenten in de wereld en is de nummer 1 batterijproducent in Azië uitgezonderd Japan.

GP Batteries is lid van de Gold Peak Group in Hong Kong en is snel uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende leveranciers van wegwerpbatterijen en oplaadbare batterijen ter wereld. GP Batteries levert een uitgebreide reeks batterijproducten aan producenten van elektronische producenten, toonaangevende batterijbedrijven, maar ook aan de detailhandel onder haar eigen GP-merknaam.

De belangrijkste productiefaciliteiten van GP Batteries zijn gevestigd in Hong Kong, China, Singapore, Taiwan en Maleisië. Deze worden ondersteund door verkoop- en marketingkantoren in Hong Kong, China, Taiwan, Singapore, Zuid Korea, Maleisië, Thailand, Polen, Denemarken, Duitsland, Italië, Zweden, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. GP Batteries heeft momenteel meer dan 12.000 werknemers en de vestigingen beslaan een vloeroppervlak van meer dan 240.000 vierkante meter.

GP Batteries in Nederland
Het Nederlandse verkoop- en marketingkantoor van GP Batteries is gevestigd in Deurne (NB). GP Batteries is in Nederland de laatste jaren uitgegroeid tot hét toonaangevende merk in oplaadbare batterijen en batterijladers. Naast haar oplaadbare batterijen en laders voert zij ook een uitgebreid assortiment in:
- Alkaline batterijen

- Batterijen voor draagbare telefonie

- Batterijen voor camcorders & digitale camera's
- Batterijen voor hoortoestellen

- Batterijen voor industriële toepassingen

- Knoopcellen

- Zaklampen

Meer informatie kunt u vinden op http://www.gppowerbank.nl/

Voor meer informatie over GP Batteries kunt u contact opnemen met Bart den Hertog van GP Batteries: Tel: +31 (0)493 671 555
E-mail: bart.den.hertog@gpbatteries.nl

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Annick Streppel van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00
Fax: + 31 (0) 40 235 46 01
E-mail: annicks@lewispr.com
Web: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com