Gemeente Geldrop-Mierlo


INFORMATIEAVOND Wmo EN BURGERPARTICIPATIE

Sinds 1 januari is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Burgerparticipatie is een belangrijk onderdeel van deze wet. Van lokale vrijwilligers- en belangenorganisaties wordt verwacht dat zij kritisch en deskundig het gemeentelijk Wmo-beleid volgen en beïnvloeden. Omdat zij zich ook gaan buigen over de vraag hoe burgerparticipatie ingericht moet worden, is er een zogenaamde `initiatiefgroep' opgericht, die bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van diverse vrijwilligers- en belangenorganisaties uit Geldrop. In samenwerking met Zorgbelang Brabant (voorheen RPCP Zuidoost-Brabant) wil de initiatiefgroep op donderdag 11 januari haar plannen aan u voorleggen. U bent welkom om 19.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop.

WAT IS BURGERPARTICIPATIE? Burgerparticipatie is een proces waarbij de gemeente, betrokken burgers en eventueel externe deskundigen via een open houding naar elkaar en met een vooraf afgesproken aanpak samen vorm en inhoud geven aan (delen van) plannen of beleid.

De initiatiefgroep vindt dat zo veel mogelijk lokale organisaties - die raakvlakken hebben met de Wmo - inspraak moeten hebben over de manier waarop burgerparticipatie in Geldrop-Mierlo vorm zou moeten krijgen. De initiatiefgroep heeft daarom, in samenwerking met Zorgbelang Brabant, een plan voor burgerparticipatie opgesteld. Dit plan leggen zij op 11 januari voor, om hierover vervolgens met u van gedachten te wisselen.

PRAAT U OOK MEE?
Uiteindelijk is het de bedoeling dat er in Geldrop-Mierlo een slagvaardige `Wmo-raad' ontstaat, die de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseert over de Wmo. Wie kan de gemeente beter informeren over wonen, welzijn en zorg dan onze burgers? Tijdens de bijeenkomst in Hofdael vertelt wethouder Bas van den Tillaar over de gemeentelijke visie op burgerparticipatie van de gemeente. Meneer C. Haans van de Stichting Senioren Belangen Geldrop-Mierlo leidt de avond. Tevens is er een panel van enkele leden van de initiatiefgroep om uw vragen te beantwoorden en uw suggesties te noteren.

MEER INFORMATIE
Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst, of wilt u deze avond bijwonen, neemt u dan contact op met Zorgbelang Brabant. Dit kan via eindhoven@zorgbelang-brabant.nl of via telefoonnummer (040) 212 56 78.