Gemeente 's-Hertogenbosch

03-01-2007
Wijziging Algemene Subsidieverordening 's-Hertogenbosch 2007 Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2006 de Algemene Subsidieverordening 's-Hertogenbosch 2007 heeft gewijzigd. Het betreft de deelverordeningen betreffende de Amateurkunstbeoefening en Emancipatieactiviteiten allochtonen. De wijzigingen treden met terugwerkende kracht per 1 januari 2007 in werking.

Amateurkunstbeoefening

Instellingen die zowel statutair als feitelijk in de gemeente 's-Hertogenbosch zijn gevestigd en zich uitsluitend of voornamelijk de bevordering van bepaalde amateurkunstbeoefening ten doel stellen, kunnen onder bepaalde voorwaarden voor subsidie in aanmerking komen. De subsidieaanvragen moeten vóór 15 maart van het subsidiejaar worden ingediend. Er geldt een subsidieplafond van EUR 189.830,-. Als de som van alle tijdig ingediende en volledige aanvragen, die voldoen aan de voorwaarden, het subsidieplafond overschrijdt, dan wordt dat bedrag naar evenredigheid verdeeld. Wordt dat bedrag niet overschreden, dan worden later ingekomen aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor meer informatie over deze regeling kunt u bellen naar (073) 615 90 71.

Emancipatieactiviteiten allochtonen

Stedelijke of wijkgerelateerde organisaties kunnen op grond van deze regeling in aanmerking komen voor basissubsidie respectievelijk projectsubsidie voor het organiseren van laagdrempelige activiteiten voor de eigen achterban en multiculturele activiteiten. Subsidieaanvragen moeten vóór 1 november van het jaar, voorafgaande aan het subsidiejaar worden ingediend. Voor stedelijke zelforganisaties geldt een subsidieplafond van EUR 45.000,-; voor wijkgerelateerde organisaties geldt een plafond van EUR 35.000,-. Als de som van alle tijdig ingediende en volledige aanvragen, die voldoen aan de voorwaarden, het subsidieplafond overschrijdt, dan wordt dat bedrag naar evenredigheid verdeeld. Wordt dat bedrag niet overschreden, dan worden later ingekomen aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor de projectsubsidies geldt een subsidieplafond van EUR 16.940,-. Als de som van alle aanvragen om projectsubsidie dat bedrag overschrijdt, dan vind toebedeling plaats op basis van de actualiteit en zwaarte van de problematiek. Voor meer informatie over deze regeling kunt u bellen naar (073) 615 91 55.

De gewijzigde verordening ligt met ingang van maandag 8 januari 2007 ter inzage in het Stadskantoor. Bovendien kunt u de verordening inzien op deze website onder Bestuur en Organisatie, Regelgeving, Algemeen Bestuur, Overige Algemeen Bestuur.