Gemeente Teylingen

in 2007

Twee onderzoeken Rekenkamer Teylingen in 2007

03 januari 2007

PERSBERICHT 3 januari 2007 - De onafhankelijke Rekenkamercommissie Teylingen gaat in 2007 de besluitvorming bij de totstandkoming van gemeentelijke gebouwen en de (verkeers-)situatie op de Rijnsburgerweg onderzoeken.

Besluitvorming bij realisering gemeentelijke gebouwen

Geconstateerd is, dat bij de realisering van gemeentelijke gebouwen tijdens de voorbereiding en uitvoering ramingen en kredieten worden bijgesteld. Dit roept de vraag op of dit wel als doelmatig en doeltreffend kan worden ervaren. De Rekenkamercommissie Teylingen wil met haar onderzoek inzicht krijgen in de sturing en beheersing van de besluitvorming bij de bouw van gebouwen door of in opdracht van de gemeente. De totstandkoming van een viertal in het recente verleden gerealiseerde gebouwen zal nader worden onderzocht. De commissie wil op basis van de conclusies aanbevelingen doen aan de gemeenteraad. Het rapport verschijnt deze zomer.

Onderhoud/verkeerssituatie Rijnsburgerweg

Een tweede onderzoek dat de Rekenkamercommissie in 2007 oppakt is het onderhoud en de verkeerssituatie op de Rijnsburgerweg. Geconstateerd is dat in de afgelopen jaren bij herhaling onderhoud heeft plaatsgevonden aan het in Teylingen gelegen weggedeelte. Mede in relatie tot de verkeersveiligheid zal worden onderzocht of een en ander als doelmatig en doeltreffend kon worden aangemerkt. Het onderzoek moet inzicht geven in de sturing, beheersing en besluitvorming bij het plegen van onderhoud aan de Rijnsburgerweg. Op basis van de conclusies zullen aan de raad aanbevelingen worden gedaan. Dit rapport wordt in december 2007 verwacht.

De onderwerpkeuze vond plaats op basis van de door de Rekenkamercommissie vastgestelde criteria. Het onderzoek naar de Rijnsburgerweg gebeurt naar aanleiding van suggestie van een burger van Teylingen. Het onderzoek naar gemeentegebouwen is ingebracht vanuit de commissie. In 2007 zal de Rekenkamercommissie de burgers de gelegenheid bieden om ook voor 2008 nieuwe onderzoekssuggesties te doen.

Gemeentewinkel