Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Frontale aanrijding

Zutphen, 03-01-2007 o Een 37-jarige automobilist uit Zutphen is op dinsdag (02/01) op de Havenstraat in botsing gekomen met een tegenligger. Twee vrouwen uit Zutphen (40 en 64 jaar) zijn met pijnklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De autos raakten beschadigd en moesten worden afgesleept.

De melding van het incident kwam omstreeks 20.15 uur bij de politie binnen. Ter plaatse troffen agenten veel omstanders aan en twee autos die aan de voorkant zwaar beschadigd waren. De twee vrouwen uit Zutphen zijn met pijnklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen niet bekend.

Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de Zutphenaar op de Havenstraat reed toen hij ter hoogte van het station twee autos inhaalde. Op het moment dat hij de autos inhaalde, kwam vanuit de kant van de IJssel hem de auto met daarin de twee vrouwen uit Zutphen tegemoet, waar hij frontaal tegenaan botste. Beide autos raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

De 37-jarige bestuurder had in eerste instantie de plaats van het ongeval verlaten, maar de politie kon zijn identiteit achterhalen en heeft hem later op de avond in zijn woning aangehouden.