Persberichten Regionaal

's-Hertogenbosch, 03-01-2007

Hennepknipperij

Rosmalen De politie stuitte dinsdagmiddag in een woning aan de Aaborch op een hennepknipperij. Er zijn ongeveer 10 kilogram aan hennepresten, 3 snijmachines maar ook attributen bestemd voor het inrichten van een hennepkwekerij aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Een 24 jarige in de woning aanwezige vrouw is aangehouden.

Het onderzoek in de woning werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten uit de buurt over stankoverlast. Bovendien was in mei 2006 in dezelfde woning al een hennepkwekerij opgerold.

Verdachte opgepakt van bedreiging en mishandeling

Sint Michielsgestel Woensdagmorgen is in zijn woning een Sint Michielsgestel een 29 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht begin november 2006 een 29 jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld en bedreigd. De politie kwam het misdrijf op het spoor omdat een getuige had gezien dat de verdachte de andere man met een mes bedreigde. Daarop werd een onderzoek ingesteld.

Verdachte van winkeldiefstal

Rosmalen Woensdagmiddag liep een onbekende man met een volle winkelwagen zonder af te rekenen een winkel aan de Raadhuisstraat uit en wist in een personenauto te ontkomen. Een oplettende getuige zag dit gebeuren en noteerde de gegevens van de auto. Korte tijd later kon de politie bij zijn woning aan het Manetplein in zijn woonplaats Zaltbommel een 52 jarige verdachte aanhouden. De man is met zijn auto, waarin de politie nog een groot aantal mogelijk gestolen goederen aantrof, overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. Hij is in het belang van onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Tegen de man wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij zijn aanhouding bleek namelijk dat hij onder invloed achter het stuur zat.

Onverzekerd achter het stuur met ontzegging

Veghel Woensdagmiddag zagen agenten een personenauto, waarvan bekend was dat voor de auto geen geldige verzekering was afgesloten, over de Amert rijden. Bij controle bleek dat de 38 jarige in Amsterdam wonende bestuurder een ontzegging had van de rijbevoegdheid. De man is, samen met zijn 40 jarige eveneens in Amsterdam verblijvende passagiere, ingesloten ter vaststelling van hun verblijfsstatus in Nederland. Beiden zijn afkomstig uit Ghana en konden geen geldige verblijfsdocumenten overleggen.

Winkeldiefstal

Uden In een winkel aan de Markt is woensdagmorgen een 56 jarige Udenaar betrapt op het wegnemen van boodschappen ter waarde van ongeveer 9 euro. Winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem voor nader onderzoek over aan de politie.

Injectiespuit weggenomen bij auto-inbraak

s-Hertogenbosch Bij een autoinbraak, in de nacht van dinsdag op woensdag gepleegd aan de Carolushof te s-Hertogenbosch, is naast een navigatiesysteem van het merk Navtech ook een injectiespuit weggenomen. In de spuit zit een stof die bij inspuiting schadelijk is voor de gezondheid. Het betreft een automatische injectiespuit van het merk Epipen die was opgeborgen in een doorzichtige koker. Bij aantreffen van de spuit wordt verzocht deze in te leveren op een politiebureau of bij een apotheker.