Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 3 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-01-2007

Met: getuigen gezocht (2x), dronken vreemdeling en verwarde man gooit ruit in.

Politie vraagt hulp getuigen

Volendam, december 2006.

De politie vraagt hulp van getuigen bij het oplossen van een ernstige vernieling van een auto op de Prinses Margrietstraat. Een kleine rode personenauto werd tussen 8 en 10 december rondom flink beschadigd. De eigenaar vermeldde dat voor ruim 4000 euro schade was veroorzaakt. Hij vermoedt dat de dader ruzie met een ander heeft en zich mogelijk in de auto vergist heeft. Het onderzoek tot nu toe heeft onvoldoende bewijs opgeleverd tegen een mogelijke dader. Er zijn wel aanwijzingen dat er getuigen van de vernieling zijn geweest. Er werden bij de politie echter geen verklaringen afgelegd, mogelijk omdat men vervelende acties van de dader vreest. De politie vraagt de getuigen uitdrukkelijk alsnog te reageren. Dat kan gegarandeerd anoniem via M (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

Juwelier beroofd op "Dijk"

Volendam, dinsdag 2 januari 2006, 17:31 uur.

De politie onderzoekt een overval op een juwelierswinkel op Haven 24, die plaatsvond op dinsdagmiddag rond half zes. Twee gemaskerde personen liepen de winkel binnen, sloegen een aantal vitrines stuk en gingen er vervolgens met de inhoud vandoor. Een groot aantal polshorloges van de duurdere merken werd, evenals enkele sieraden, meegenomen. De mannen verdwenen te voet vermoedelijk in de richting van het Doolhof. De politie heeft van de winkelier en zijn personeel verklaringen opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. De Centrale Recherche verzoekt getuigen die, ook op vorige dagen, iets verdachts in de omgeving van de juwelier hebben gezien contact op te nemen via 0900-8844.

Dronken vreemdeling

Monnickendam, woensdag 3 januari 2006, 04:20 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens drankrijden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en kon zich ook niet anders legitimeren. Bij de ademanalyse aan het bureau blies de man meer dan drie maal de maximaal toegestane waarde. Na het opmaken van proces-verbaal werd de verdachte overgedragen aan de vreemdelingendienst omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Hij werd ingesloten en in bewaring gesteld.

Verwarde man gooit ruit in

Wormerveer, woensdag 3 januari 2007, 05:21 uur.

Een 43-jarige verwarde man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een supermarkt aan het Marktplein. De man meldde zich bij surveillerende politieagenten met de mededeling dat hij het ruit bij de supermarkt had vernield met de bedoeling eten te stelen en brand te stichten. De man werd aangehouden en er werd voor hem hulpverlening ingeschakeld.