Getronics PinkRoccade

winnen JavaPolis RAD Race

Nieuwegein, 3 januari 2007 Persbericht Medewerkers Getronics PinkRoccade winnen JavaPolis RAD Race Medewerkers Getronics PinkRoccade winnen JavaPolis RAD Race

Twee medewerkers van Getronics PinkRoccade, Marc Kuijer en Peter Baars, hebben een gedeelde eerste plaats behaald bij de JavaPolis RAD Race die in december 2006 in Antwerpen is georganiseerd. De JavaPolis conferentie is het grootste en belangrijkste evenement op Java-gebied in Europa. Tijdens de conferentie wordt ook de Rapid Application Development (RAD) Race gehouden.

De JavaPolis RAD Race is een programmeerwedstrijd waarbij deelnemers in teams van twee professionals binnen 12 uur een business case moeten realiseren. De software en hardware keuzes staan vrij. Tijdens de wedstrijd is er geen internettoegang dus de deelnemers moeten ervoor zorgen dat ze goed voorbereid zijn en alle benodigde software en tools bij zich hebben. Marc en Peter hebben onder andere gebruikgemaakt van de BRIQS Service Library, een generiek software componenten framework van Getronics PinkRoccade, dat als ontwikkelmethode inzetbaar is om snel functionaliteit te ontwikkelen.

Marc en Peter zijn binnen Getronics PinkRoccade werkzaam bij het bedrijfsonderdeel Java Business Solutions, het Java kenniscentrum van Getronics PinkRoccade. Dit kenniscentrum heeft in de afgelopen jaren uitgebreide expertise opgebouwd met het ontwikkelen en beheren van Java applicaties op het WebSphere en BEA Weblogic platform en het uitdragen van kennis hiervan via haar eigen opleidingsinstituut. Hiervoor gebruikt Getronics PinkRoccade onder andere een gestandaardiseerde ontwikkelstraat. Door deze ervaring en sterke positie in Nederland, is Getronics PinkRoccade de partner voor onze klanten voor optimalisatie in Java applicatieontwikkeling. Ook de nauwe partnerships met IBM en BEA Systems spelen een belangrijke rol bij het succes van Getronics PinkRoccade op Java-gebied.