Persberichten 03/01 middag

regio, 03-01-2007

Voorschoten Inbrekers betrapt Een 85 jarige bewoonster van een woning aan de Langenhorststraat betrapte woensdagmorgen 3 januari rond 08.00 uur twee mannen in haar achtertuin die bezig waren om bij haar in te breken. De vrouw die op de 1e etage was, hoorde beneden geluiden en keek daarop uit het raam. Zij zag de mannen bij haar woning bezig. Zij tikte op het raam en zag de mannen schrikken. Vervolgens renden ze weg. De politie is met een onderzoek begonnen.

Waarder Inbraken De politie doet onderzoek naar drie inbraken danwel pogingen daartoe die in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 plaatsvonden. Rond 04.30 uur werden de beheerders van een dienstencentrum wakker van hun aangeslagen hond. In de hal van het centrum liepen drie mannen. Deze gingen er onmiddellijk vandoor. Eén van hen stapte in een zilvergrijze auto en reed weg in de richting van de A12. De andere twee renden weg en werden op hun hielen achterna gezeten door de beheerder. Op het bouwterrein achter de supermarkt raakte deze man het spoor bijster. Voor zover kan worden nagegaan is er niets gestolen. Een half uur alter kreeg de politie de melding dat een inbraak was ontdekt bij een bedrijf aan de Groendijck. Een raam was opengedrukt. Voor zover na beken is het gebleven bij de diefstal van een doos gebak. Vanmorgen werd rond 09.30 uur ontdekt dat men afgelopen nacht ook had geprobeerd in te breken in de slijterij achter het café aan de Dorp. Het was ze niet gelukt om de voordeur open te krijgen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie denkt het in al deze gevallen om dezelfde daders gaat.

Vlist Bedrijfsinbraken De politie doet onderzoek naar de inbraak bij vier bedrijven. De inbraken werden dinsdagmorgen 2 januari ontdekt en moeten zijn gepleegd vanaf zaterdag 30 december. Aan de Bonrepas ging het om een agrarisch bedrijf waar geld is gestolen. Aan de Oost Vlisterdijk werd bij twee bedrijven waaronder een garagebedrijf geprobeerd in te breken. Bij beide bedrijven bleef het bij braakschade. Bij een hoveniersbedrijf aan de Provincialeweg Oost was men wel binnengeweest maar voor zover nu bekend is is er niets weg.