Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN TREKT 45.000 BEZOEKERS IN 2006

Museum verwacht stijgende bezoekersaantallen door 'Striptease'-tentoonstelling

Groningen, woensdag 3 januari 2007 - Het Nederlands Stripmuseum Groningen trok in 2006 circa 45.000 bezoekers. Dat aantal ligt gelijk aan het totaal aantal personen dat in 2005 een bezoek bracht aan het museum in Winkelcentrum Westerhaven in Groningen. Uiteenlopende exposities - over onder meer het werk van Dik Bruynesteyn, politiek in strips en een tentoonstelling gericht op kinderen - zullen er naar verwachting voor zorgen dat het aantal in 2007 zal stijgen. De onlangs geopende 'Striptease'-tentoonstelling zal naar verwachting 15.000 bezoekers trekken.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen kijkt tevreden terug op 2006. Het museum trok vorig jaar, net als in 2005, circa 45.000 bezoekers. Het museum heeft de bezoekersaantallen mede te danken aan het succes van verschillende tijdelijke tentoonstellingen. "Met name een expositie over het werk van Marten Toonder en de WK-tentoonstelling rondom FC Knudde zorgden voor een flinke toestroom van museumbezoekers", aldus vestigingsmanager Albert Kraai. Ook in 2007 heeft Het Nederlands Stripmuseum Groningen diverse tentoonstellingen gepland naast de bestaande museumcollectie. Na de pikante tentoonstelling 'Striptease' volgen exposities over het werk van Dik Bruynesteyn en politiek in strips. Ook ontwikkelt het stripmuseum een interactieve expositie gericht op de jeugdige bezoekers. "Het museum is niet slechts een plaats waar bezoekers tentoongesteld werk kunnen zien, volwassenen en kinderen kunnen hier ook daadwerkelijk iets beleven", meent Kraai.

'Striptease'-tentoonstelling succesvol
Op dinsdag 12 december opende Het Nederlands Stripmuseum Groningen de tentoonstelling 'Striptease'. "Ook hier geldt sex sells", zegt Kraai. "Tijdens de afgelopen weken werd de pikante tentoonstelling, waarin ook veel ruimte is voor humor en kunst, goed bezocht door zowel stripkenners als andere geĂŻnteresseerden." De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 8 april en zal naar verwachting 15.000 bezoekers trekken.
---