Ingezonden persbericht


DNVPR009D0107

Nieuwe Managing Director DNV Benelux, Engeland en Ierland

Rotterdam, 3 januari 2007 - Per 1 januari 2007 heeft DNV (Det Norske Veritas) Tom Backelin aangesteld als Managing Director voor DNV Benelux, Engeland en Ierland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de bedrijfs- en commerciële activiteiten in deze landen. Tom, werkzaam bij DNV sinds 1974, is een zeer ervaren manager die eerder diverse hoge posities heeft vervuld binnen DNV en veel ervaring heeft in het geografische gebied dat zijn nieuwe functie zal omvatten. 'Ik zal in mijn nieuwe functie het beleid wat Richard Stolk heeft gevoerd verder ontwikkelen en ons doel: het beschermen van het leven, bezit en het milieu verder ondersteunen', vertelt Tom Backelin. 'Met de nieuwe organisatie en een nieuw kantoor in Nederland zijn de randvoorwaarden vervuld om onze sterke marktpositie op het gebied van certificering verder te ontwikkelen'.

Tom zal de functie overnemen van Richard Stolk, die sinds juni 2001 werkzaam was als Managing Director DNV Benelux, Engeland en Ierland. Richard is benoemd tot Director of Operations Noord en Centraal Amerika. Ook zal hij zitting nemen in het wereldwijde management en direct rapporteren aan de nieuwe COO voor DNV Industry, Peter Bjerager.

Eerder dit jaar is aangekondigd dat Henrik O. Madsen is aangesteld als de nieuwe CEO van DNV. Onder zijn leiding heeft DNV haar organisatiestructuur aangepast. DNV bestaat nu uit de volgende segmenten: . DNV Maritime richt zich op het leveren van hoogstaande kwaliteit in de maritieme sector. . DNV Energy richt zich op de olie-en gasindustrie, zowel op toeleverings -en distributiesectoren, als electriciteitsproducenten, pijpleidingbedrijven en verwerkingsindustrieën en zowel op onderaannemers als leveranciers, investeerders en autoriteiten. Milieu neemt een belangrijke plaats in binnen dit segment met als prioriteiten de Arctische gebieden, zonne-en windenergie en vermindering van uitstoot van broeikasgassen.

. DNV Industry levert diensten op het gebied van certificering, beoordeling en

risicobeheersing. Het zal zich richten op de handhaving en verdere ontwikkeling van de positie van DNV als een van de drie prominente certificatieinstellingen ter wereld als

ook op het ontwikkelen van één of twee industriële sectoren als nieuwe segmenten. . DNV ICT Risk Management stelt hoge prioriteit aan integriteit en betrouwbaarheid

van bedrijfs- en veiligheidskritieke IT-systemen en software. Dit segment concentreert

zich op West-Europa, maar het zal zich ook richten op China aangezien de eerste

vestiging daar afgelopen zomer gerealiseerd is.

DNV is een onafhankelijke, zelfstandige stichting waarvan het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) is gevestigd. De stichting is wereldwijd vertegenwoordigd via 7.000 medewerkers in 300 kantoren in ruim 100 landen. In de Benelux is DNV vertegenwoordigd in Rotterdam en Antwerpen. DNV heeft als stichting geen aandeelhouders en kan zich op de markt als onafhankelijke instantie presenteren. DNV is in 1864 opgericht en heeft als doelstelling 'de bescherming van het leven, bezit en het milieu'. De stichting is internationaal in meerdere bedrijfstakken actief, heeft een sterke marktpositie en een groot aantal klanten binnen sectoren als de zeevaart (DNV is een van 's werelds grootste classificatie-instanties), olie & gas en de verwerkingsindustrie. DNV is een van 's werelds grootste certificatie-/registratie-instellingen en biedt een allesomvattend programma op het gebied van managementsysteemcertificatie. Met ruim 65.000 wereldwijd verstrekte certificaten roept het begrip 'DNV-gecertificeerd' het beeld op van een organisatie waar veiligheid, kwaliteit en milieumanagement hoog in het vaandel staat. Kijk voor meer informatie op www.dnv.nl.

Neem voor redactionele informatie contact op met:
DNV Certification EMG
Luc Larmuseau Tessa Vroegop
Tel. 010 292 2808 Tel. 0164 317 013
Fax. 010 497 9870 Fax. 0164 317 039
E-mail: luc.larmuseau@dnv.com E-mail: tvroegop@emg.nl

Per 1 januari 2007 heeft DNV (Det Norske Veritas) Tom Backelin (links) aangesteld als Managing Director voor DNV Benelux, Engeland en Ierland. Tom zal de functie overnemen van Richard Stolk (rechts). Richard is benoemd tot Director of Operations Noord en Centraal Amerika.

(Foto DNV, DNVPR009)

Dit persbericht en bijbehorende foto kunt u downloaden van www.PressReleaseFinder.com. Of u kunt contact opnemen met Tessa Vroegop
(tvroegop@emg.nl, +31 164 317 013)
-----------------------
DNV press release
January/03/2007



Ingezonden persbericht