Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/01/07)

OOSTERHOUT NB, 3 januari 2007

Man aangehouden op verdenking van stalking en bedreiging

KAATSHEUVEL: Dinsdag 2 januari rond 21.00 uur is op De Bogaert een 45-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht al geruime tijd een Kaatsheuvels gezin lastig te vallen. Dit lastig vallen bestaat onder andere uit heel vaak bellen en langs rijden. Een 50-jarige Kaatsheuvelse deed bij de politie aangifte van belaging en bedreiging.
Ook wordt de 45-jarige man ervan verdacht een 49-jarige inwoner van Kaatsheuvel via mailberichten met de dood te hebben bedreigd. Ook deze man deed aangifte van bedreiging.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Minderjarigen aangehouden voor diefstal brandblusser

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 2 januari rond 15.45 uur op de Bredaseweg drie jongens van 14 jaar oud, afkomstig uit Oosterhout, aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht zaterdag 30 december een brandblusser te hebben gestolen bij een bedrijf aan de Bredaseweg.

Agenten kregen rond 15.20 uur de melding dat enkele jongens op het terrein van een bedrijf aan de Bredaseweg waren aangetroffen door een medewerker van het bedrijf. Het drietal zou volgens de melding vernielingen gepleegd hebben. Ter plaatse troffen de agenten de jongens aan. Van vernieling was geen sprake; wel waren ze door over een hek te klimmen op verboden terrein terecht gekomen. Nadat agenten de jongeren gesproken hadden, bleek dat ze verantwoordelijk waren voor de diefstal van de brandblusser. De drie jongens bekenden de diefstal gepleegd te hebben. De politie bekijkt of het drietal kan worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Bromfietser onderuit na verkeersongeval

DONGEN: Dinsdag 2 januari raakte een 17-jarige bromfietsbestuurster uit Rijen licht gewond, nadat ze op de kruising van Wilhelminastraat met de Julianastraat betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Een 28-jarige automobilist uit Dongen reed rond 17.00 uur met zijn auto over de Julianastraat richting de Kerkstraat. Op de kruising met de Wilhelminastraat zag hij de 17-jarige bromfietster over het hoofd en reed haar aan. Het meisje en haar 16-jarige passagier uit Tilburg kwamen hierdoor ten val. Het meisje had last van haar knie, heup en elleboog, de jongen van zijn enkels.
Na een korte behandeling in het ziekenhuis mochten ze beiden weer naar huis.

Politie houdt minderjarige aan na winkeldiefstal

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 2 januari om 18.15 uur een 13-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had uit een winkel in winkelcentrum Arendshof een vuurwerkpakket weggenomen. Een medewerker zag dat de jongen het pakket onder zijn trui verstopte, waarna hij de zaak verliet. Buiten sprak de medewerker hem aan en droeg hem over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde de jongen een bekennende verklaring af.

Auteur: Leonie van Ooijen