Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 3 januari

BREDA, 3 januari 2007

Twee verdachten aangehouden na vondst gestolen auto

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag twee personen aan voor diefstal c.q. heling. De politie zag even tevoren een auto met valse kentekenplaten staan aan de Rietmakerstraat. Even later kwam een man iets uit de auto halen en liep weer weg. De 32-jarige man uit Oosterhout is hierop aangehouden. Ook is een 26-jarige vrouw uit Breda aangehouden voor betrokkenheid bij diefstal c.q. heling. De politie nam de auto in beslag. Deze bleek in november gestolen in de Kanaalstraat in Oosterhout. De auto zal aan de rechtmatige eigenaar worden geretourneerd. De verdachten zijn in verzekering gesteld en verhoord.

Vrouw gewond bij auto-ongeval

TETERINGEN: Een 59-jarige vrouw uit Teteringen reed op dinsdagmiddag over het Willem Alexanderplein. Op het kruispunt met de Groenstraat sloeg ze rechtsaf. Achter haar fietste een 64-jarige vrouw uit Teteringen. De automobilist en de fietster reden beiden langzaam en aarzelend en kwamen met elkaar in aanrijding. De fietster viel en liep een hoofdwond en een hersenschudding op. Ze is in het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht behandeld.

Snelheidscontroles

ULVENHOUT: De politie controleerde op dinsdag tussen 14.55 uur en 16.55 uur op snelheid aan de Chaamseweg. Van de 1252 passanten waren er 6 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u, terwijl op deze weg een snelheidslimiet van 80 km/u geldt.

MOERDIJK: Ook aan de Roodevaart controleerde de politie op dinsdag tussen 12.15 en 15.15 uur op snelheid. Van de 277 passanten waren er 84 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 97 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Winkelpersoneel houdt dievegge aan

BREDA: Personeel van een warenhuis aan de Karrestraat hield op dinsdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Breda aan voor winkeldiefstal. De vrouw wilde de winkel verlaten met medeneming van meerdere kledingstukken. De politie nam de vrouw mee naar het politiebureau en nam aangifte op van de gedupeerde. De vrouw is na verhoor en betaling van 125,- boete in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling van jongen

BREDA: De politie kreeg op dinsdagavond melding van een mishandeling aan de Haagdijk. Een 14-jarige jongen uit Breda verklaarde dat hij met zijn moeder richting het centrum, toen hij werd aangesproken door een man, die hem beschuldigde van poging tot diefstal van een fiets. Hij werd geschopt en uitgescholden. De politie hield een 44-jarige Bredanaar aan voor deze mishandeling. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Van de 14-jarige jongen is aangifte opgenomen.

Onbekenden mishandelen man na aanraken auto

BREDA: Een 19-jarige man uit Breda is op dinsdag 2 januari even na 22.00 uur mishandeld aan de Veldsteen. De man liep over een parkeerterrein naar zijn auto, toen er een auto aan kwam. Deze stopte niet voor de voetganger en hij raakte de auto in het voorbijgaan aan. De bestuurder en de bijrijder werden boos en stapten uit. De beide mannen pakten de man vast en schopten en sloegen hem. Het slachtoffer hield licht letsel in het gelaat over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: Op dinsdagavond hield de politie een persoon aan voor mishandeling van een 47-jarige Bredanaar. De man was een bekende aan het helpen op het Kloosterplein, toen de man ruzie kreeg met een andere bekende. Hierbij vielen een aantal klappen. De 47-jarige Bredanaar raakte verwikkeld in de strubbeling en werd geslagen en geschopt. Hij hield hieraan letsel over aan zijn hand en gezicht. De politie hield de verdachte 30-jarige Hagenaar aan op de Epelenberg. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring van 220,-. De politie nam aangifte op van de Bredanaar.

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver

BREDA: Een 23-jarige man is op woensdag 3 januari om 02.00 uur aangehouden. Hij reed even tevoren over de Bernhardsingel als bestuurder van een auto. Hij had zijn voertuig niet voortdurend onder controle en reed als gevolg daarvan tegen een lantaarnpaal op een vluchtheuvel in het midden van de weg. De lantaarnpaal is hierdoor volledig uit de grond gereden. Hij is na aanhouding met hoofdverwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Door deze verwondingen was hij niet in staat een blaasproef te doen. Een arts heeft bloed afgenomen om te kunnen onderzoeken of de man onder invloed was van alcohol ten tijde van het ongeval. De uitslag hiervan zal enige tijd op zich laten wachten. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd. De auto, die total loss was is door een takelbedrijf weggesleept. Om 03.45 uur is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw bekneld na ongeval

BREDA: Een 19-jarige vrouw uit Hoeven reed op woensdagochtend over de Franklin Rooseveltlaan in de richting van de A27, toen haar auto door onbekende oorzaak slipte. Ze kwam aan de andere kant van de middenberm terecht en botste tegen een auto bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Dongen aan. De laatste bestuurster moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze bleek een gebroken been en een hoofdwond te hebben.

Auteur: Inge Rijgersberg