Gemeente Wijk bij Duurstede

Vanaf 1 januari 2007 gevonden/verloren voorwerpen bij de gemeente

Sleutelbos gevonden? Paraplu verloren? Wie een voorwerp gevonden heeft, is verplicht om zijn best te doen om dit voorwerp bij de eigenaar terug te bezorgen. Tot nu toe konden mensen bij de politie aangifte doen van gevonden of verloren voorwerpen. Dat gaat in Wijk bij Duurstede nu veranderen.

Vanaf 1 januari kan men voor in Wijk bij Duurstede gevonden en verloren voorwerpen terecht bij de gemeente. De gemeente heeft deze taak van de politie overgenomen zodat dat politie zich in het kader van veiligheid nog meer kan concentreren op toezicht, handhaving en opsporing.
Als er sprake is van diefstal, dan kan men natuurlijk wel bij de politie terecht voor aangifte op het politiebureau aan de Karel de Grotestraat 32, via telefoonnummer (0900) 8844 of via de website www.politie.nl/utrecht/ . Diefstal blijft tenslotte een politiezaak.

Internet
De gemeente zet zich zowel via de publieksbalie in het gemeentehuis als via de internetsite in om gevonden voorwerpen bij hun eigenaren terug te bezorgen. Op deze site zijn vanaf 1 januari formulieren beschikbaar voor het aanmelden van een gevonden voorwerp en het melden van een verloren voorwerp. Ook komt op deze site een overzicht van gevonden voorwerpen waarop mensen die iets kwijt zijn kunnen kijken of hun voorwerp al terecht is.

Gevonden en verloren dieren
Bij de gemeente kan men niet terecht met gevonden en verloren dieren. Hiervoor kan men het best contact opnemen met Amivedi, tel: 070-3682841. Voor meer informatie over gevonden en verloren dieren kunt u terecht op de website www.amivedi.nl

Meer informatie
Wie meer wil weten over het aanmelden van gevonden of verloren voorwerpen kan vanaf 1 januari terecht op www.wijkbijduurstede.nl.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB