Gemeente Wijk bij Duurstede

Ook Wijk bij Duurstede heeft een Jeugdonderscheiding!

Op dinsdag 12 december 2006 heeft de gemeenteraad een voorstel aangenomen die het mogelijk maakt jeugdigen in Wijk bij Duurstede te onderscheiden. Om het uitreiken van de `Jeugdmedaille' mogelijk te maken, heeft de raad de Verordening op de onderscheidingen van de gemeente Wijk bij Duurstede, vastgesteld op 29 april 2003, ingetrokken en heeft zij een nieuwe verordening vastgesteld die op 1 januari 2007 in werking treedt.

"De Jeugdmedaille"
Nu kunnen voortaan ook Wijkse jeugdigen van 6 tot 18 jaar in aanmerking komen voor `de jeugdmedaille'.
Hiervoor moeten zij een bijzondere prestatie hebben geleverd voor anderen of moeten zij zich op een andere manier bovenmatig hebben ingezet voor de Wijkse samenleving. Iedereen kan een jeugdige voor de onderscheiding voordragen.
De jury bestaande uit de burgemeester, twee personen die beroepsmatig veel met kinderen werken en een lid van de jongerenraad bekijkt alle binnengekomen voordrachten. Daarna beveelt de jury het college van burgemeester en wethouders jeugdigen aan voor de jeugdmedaille. Het college besluit tenslotte wie de jeugdmedaille krijgen uitgereikt.

Uitreiking
De uitreiking van de jeugdmedailles vindt tijdens de Kinderboekenweek plaats, Dan speldt de burgemeester de onderscheiden jeugdigen een geoxideerd bronzen medaille op. Daarnaast ontvangen de jeugdigen een oorkonde en een boekenbon.

Het college van burgemeester en wethouders wil met de jeugdmedaille de onderscheiden jeugdigen niet alleen in het zonnetje zetten, maar wil ook andere jeugdigen bewust maken dat zij iets voor anderen kunnen betekenen en hen stimuleren om dat ook te gaan doen.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB