Gemeente Wijk bij Duurstede

Winkeltijdenwet/koopzondagen

Bij besluit van 29 oktober 2002 heeft de gemeenteraad de "Verordening winkeltijden Wijk bij Duurstede 2002" vastgesteld. Op grond van deze verordening komt het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid toe jaarlijks ten hoogste 12 zondagen aan te wijzen als "koopzondag". Op een "koopzondag" is het toegestaan een winkel geopend te hebben, in tegenstelling tot de overige zondagen gedurende het jaar.

In de vergadering van 19 december jl. heeft het college van b. en w. besloten voor de maanden januari en februari 2007 de volgende dagen vast te stellen als koopzondag: 7 januari en 4 februari. Op deze dagen is het toegestaan de winkels tussen 13.00 en 18.00 uur geopend te hebben. Voordat de overige 10 koopzondagen worden vastgesteld treedt de gemeente in overleg met de lokale
winkeliers-/ondernemersverenigingen om te bepalen of er afwijkingen van de gebruikelijke koopzondag (eerste zondag van de maand) gewenst zijn

Gedurende een termijn van zes weken na bekendmaking van dit besluit bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor belanghebbenden de mogelijkheid tegen dit besluit bezwaar in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Karel de Grotestraat 30, 3962 CL Wijk bij Duurstede. Wanneer een bezwaarschrift is ingediend, kan ook bij de president van de rechtbank die bevoegd is of kan worden in de hoofdzaak, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend tegen de verleende ontheffing. Genoemde president gaat echter alleen tot deze maatregel over, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, is vereist.

Mocht u meer informatie willen hebben over het indienen van bezwaar, dan is in het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" verkrijgbaar. Ook kunt u bellen met de heer M. Andrlik, afdeling Strategie, Beleid en Projecten, tel: 595 595.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB