Jeroen Phaff speelt Korchak in musical Tarzan

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 3 januari 2007

Jeroen Phaff gaat de rol van Korchak, stamleider van de gorillakolonie, spelen in de musicalTarzan. Deze musical is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions en gaat op 15 april 2007 in première in het Fortis Circustheater Scheveningen. Zijn rol van Anatoli Sergievsky in de musical Chess wordt vanaf 16 januari vertolkt door Henk Poort.

Jeroen Phaff was eerder te zien als ensemblelid en understudy van Raoul inThe Phantom Of The Opera. Hij speelde Juan Peron in Evita en vertolkte de rol van Bisschop in Les Misérables (Duitsland). Verder was hij te zien als Graaf von Krolock in het ensemble in Tanz Der Vampire (Oostenrijk) en speelde Franz Jozeph in Elisabeth (Nederland en Duitsland). Ook vertolkte hij de rollen van Zozer in Aida en Scar en Pumbaa in The Lion King. In 2002 won Jeroen de John Kraaijkamp Musical Award voor de Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als Ferluci in De Griezelbus. Voor de Musical Awards van 2006 werd Jeroen genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als Pontius Pilatus in Jesus Christ Superstar.

Eerder werd al bekend dat Ron Link de rol van Tarzan gaat spelen in de gelijknamige musical. Chantal Janzen gaat de rol vervullen van Jane en Chaira Borderslee en Clayton Peroti nemen respectievelijk de rollen van Kala en Tark voor hun rekening.

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop is reeds geopend.


Noot voor de redactie/