Gemeente Sneek


Burgemeester Brok herdenkt Hans Zoodsma tijdens Nieuwjaarsreceptie

Aan het begin van de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sneek herdacht burgemeester drs. Arno Brok in warme bewoordingen de heer Hans Zoodsma.

De heer Zoodsma is op zaterdag 30 december 2006 in het Academisch Ziekenhuis te Groningen overleden aan de gevolgen van hersenvliesontsteking.

Hans Zoodsma was in zijn werkzame leven chef van de Waterpolitie in Sneek. Hij zat van 1986 tot 2006 voor de PvdA in de gemeenteraad van Sneek. Daarnaast was hij als bestuurslid van verschillende verenigingen actief op verschillende fronten. Vanwege zijn langdurig raadslidmaatschap werd de heer Zoodsma op 14 maart 2006 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Na zijn vertrek uit de raad van Sneek, werd hij wethouder van de gemeente Gaasterlân-sleat, waar hij portefeuilles ruimtelijke ordening, grondbedrijf en volkshuisvesting kreeg.

De heer Zoodsma leverde nog een bijdrage aan de Nieuwjaarsreceptie. Hij zat namelijk in de jury van de Publiciteitsprijs die aan het begin van ieder nieuw jaar door de gemeente wordt uitgereikt en bepaalde dus mede wie de Pubiciteitsprijzen voor 2006 krijgen.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 2-1-2007