Vrijwilligers door Wonen Noordwest Friesland in het zonnetje gezet

SINT ANNAPAROCHIE, 20070103 -- De voetbalclub Heerenveen heeft in het kader van de uitbreiding van tribunes een plan opgevat om naast houders van seizoenkaarten, losse bezoekers de gelegenheid te geven voor het bijwonen van een wedstrijd. Er is een tribunevak met 650 zitplaatsen beschikbaar voor de aangegeven wedstrijd. De mensen worden met bussen gehaald en gebracht.


Uniek in deze opzet is dat de Woningstichting Noordwest Friesland te Sint Annaparochie, dit met de vier gemeenten, het Bildt, Ferwerderadiel, Franekeradeel en Menaldumadeel ter hand neemt. In alle andere gevallen is de organisatie alleen via een gemeente. Het andere unieke is dat de Woningstichting dit aanbod doet aan vrijwilligers in de dorpen.
Het betreft de wedstrijd SC-Heerenveen-FC Twente op 18 februari.

Voor wie.

Er is dus uit leefbaarheidoverwegingen gekozen voor het aanbieden van deze mogelijkheid vooral aan bestuursleden van verenigingen of stichtingen. Die vrijwilligers zijn van het grootste belang voor de leefbaarheid in de dorpen.
Wonen Noordwest Friesland en de Gemeenten willen op deze manier de waardering voor hun werkzaamheden tot uiting brengen. Via de besturen van dorpsbelangen zullen de tribune plekken verdeeld worden. Daarnaast zullen nog 100 kaarten worden verloot onder zich aangemelde belangstellenden.


Happening.

Het zal een een happening worden op die tribune, dat is de mensen uit de dorpen wel toevertrouwd!




Ingezonden persbericht