ANP Pers Support

03.01.2007 / 08:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mezzo

Mezzo

Meer zelfvertrouwen voor kinderen met contactbeperking dankzij vrijwilligers

Bunnik, 3 januari 2007, Voor kinderen met een contactstoornis is het vaak moeilijk om vriendjes te maken. Een vrijwilliger kan een kind extra zelfvertrouwen geven en een isolement helpen voorkomen. De campagne handjehelpen.nl van Mezzo wil nieuwe vrijwilligers werven om meer mensen met een contactbeperking te kunnen helpen. De campagne bestaat uit radiospotjes, stopperadvertenties en e-cards.

Ruim 20% van de hulpvragen die de organisaties voor Vrijwillige Thuishulp krijgen zijn hulpvragen over contactbeperkingen als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke handicap. De tendens is stijgend. De hulpvragen die op www.handjehelpen.nl te vinden zijn, laten zien dat een contactstoornis vaak tot isolement leidt. Vrijwilligers doen er wat aan. Ze gaan er met een leeftijdsgenoot op uit, of komen op woensdagmiddag met een kind spelen. Met deze speelhulp, en soms oppas bieden ze tegelijk ook de ouders verlichting, zodat zij tijd hebben voor zichzelf of de andere kinderen uit het gezin.

Digitale vacaturebank voor vrijwilligers
De website www.handjehelpen.nl is een digitale vacaturebank van Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg en werft nieuwe vrijwilligers door concrete hulpvragen. En niet alleen voor kinderen en jongeren met een contactbeperking. De 140 lidorganisaties van Mezzo die vrijwilligers bemiddelen door heel Nederland, doen dat voor iedereen, van jong tot oud met een lichamelijke of verstandelijke handicap, een chronische of levensbedreigende ziekte of psychische problemen. Ook de vrijwilligers zijn van alle leeftijden. Inspelen op gedeelde interesses van vrijwilliger en hulpvrager leidt tot succesvolle koppelingen.

Campagne
Er zijn extra vrijwilligers nodig om de wachtlijst van 4000 hulpvragers te verkorten. Zodat iedereen er gewoon bij hoort, ondanks handicap of ziekte. Het de bedoeling om in de campagne die loopt in januari en februari 2007 duizend nieuwe vrijwilligers te werven. Dit gebeurt met radiospots en stopperadvertenties waarin de hulpvragen centraal staan. De spots zijn representatief voor de hulpvragers waarvoor de Mezzo-organisaties vrijwilligers inzetten. Er is een vraag voor een kind met een handicap, voor een oudere man met kanker en voor een jonge vrouw met een psychische aandoening.

De handjehelpen.nl-campagne is een initiatief van Mezzo en wordt ondersteund door het Revalidatie Fonds.

Voor de redactie:
Voor meer informatie of suggesties voor een interview of reportage over een concrete hulpsituatie in uw regio kunt u terecht bij Arthur Lengkeek, (030) 659 22 22, e-mail: a.lengkeek@mezzo.nl of Irma Gosliga, (030) 659 22 22 of, 06 41 709 135 van de afdeling Communicatie van Mezzo.

Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg geeft samen met ongeveer 250 regionale lidorganisaties informatie, voorlichting en advies aan mantelzorgers en over mantelzorg. Mezzo ondersteunt de organisaties vrijwilligerszorg (Vrijwillige Thuishulp, Buddyzorg en Vriendendiensten). Mezzo komt ook op voor de positieverbetering van mantelzorg en de vrijwilligerszorg.

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.