Time : 09:00:00
Date : 03 January 2007
Sender Name: MONSTER.BE

Belgische werknemer meest loyaal aan eigen afdeling

Belgische werknemer meest loyaal aan eigen afdeling Bedrijf en baas kunnen op weinig loyaliteit rekenen

Gent, 3 januari 2007 - Belgische medewerkers zijn loyaler aan hun afdeling dan aan hun bedrijf, hun baas of zichzelf. Dat blijkt een opiniepeiling van Monster Worldwide, de moederorganisatie van jobsite Monster.be. Vier op de tien Belgen verkiezen de afdeling boven andere zaken. Het bedrijf zelf kan op weinig loyaliteit rekenen (6%) en ook de baas moet het in België ontgelden (8%). Naast de afdeling houden medewerkers in België ook sterk rekening met hun eigen welbevinden. Eenderde zegt vooral loyaal te zijn aan zichzelf.

Met de voorkeur voor de eigen afdeling onderscheidt de Belg zich van de rest van Europa. Daar staat vooral het eigen belang voorop en kan ook het bedrijf op meer loyaliteit rekenen.

Aan wie ben jij het meest loyaal op je werk?
BelgiëEuropa
Mijn afdeling 40% 32%
Mezelf 33% 33%
Niemand 13% 6%
Mijn baas 8% 10%
Het bedrijf 6% 19%

Engelsman loyaal aan baas
In tegenstelling tot de rest van Europa is alleen de Engelse werknemer zeer loyaal aan zijn baas (21%). Een schril contrast met Duitsland waar slechts 7% zich loyaal aan hem verklaart. Duitsers hechten meer waarde aan zichzelf (34%) en hun afdeling (33%). Luxemburgse werknemers hebben het minst op met hun baas. Slechts 4% zegt loyaal aan hem te zijn.

In Nederland zijn medewerkers juist zeer loyaal aan hun bedrijf (31%). Vergeleken met de rest van Europa zijn Nederlanders daarmee het meest trouw aan de eigen organisatie. Maar de Nederlander hecht nog meer belang aan zijn eigen welbevinden. 35% verkiest zichzelf boven het bedrijf.

Spanjaard denkt vooral aan anderen
Oostenrijkers spannen binnen Europa de kroon als het gaat om trouw aan zichzelf (42%). Een vergelijkbaar hoog aantal komt men tegen in Polen en Luxemburg (beide 39%). In Spanje zegt slecht 10 % voor zichzelf te kiezen. Het bedrijf (30%) en de afdeling (36%) kunnen hier op de meeste loyaliteit rekenen.

"Het is opvallend dat een bedrijf in België zo weinig loyaliteit ondervindt", concludeert Ann Van den Begin, Marketing Communication Manager van Monster.be. "Aan de andere kant hecht men wel zeer veel waarde aan de eigen afdeling. Een organisatie met goed lopende afdelingen kan zo dus toch op veel support rekenen."

De opiniepeiling is gehouden onder circa 25.000 Europeanen. Hieraan deden 864 Belgen mee die via een opiniepeiling op Monster.be zijn ondervraagd.


-- EINDE BERICHT --

Over Monster.be
Monster.be is gestart in februari 1999 en gevestigd in Gent. Het is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Op Monster.be staan momenteel ruim 20.000 vacatures.

Monster® is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitment proces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monster.be is te vinden op http://hiring.du.monster.be.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster®. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide is gevestigd in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com

Contactinformatie (