Gemeente Duiven


WWZ-loket geopend

---

Hulp bij het huishouden, een scootmobiel, een verhoging van het aanrecht; dit zijn vormen van hulp die u nu bij de gemeente kunt aanvragen. De gemeente Duiven heeft hiervoor op 2 januari samen met Westervoort een speciaal loket geopend: het WWZ-loket. WWZ staat voor Wonen, Welzijn, Zorg. Het loket is dé ingang naar informatie, advies en voorzieningen voor het brede terrein van wonen, welzijn en zorg. U kunt daarbij denken aan de volgende zaken:

* U wilt weten waar u moet zijn voor een cursus Bewegen voor Ouderen
* U heeft hulp bij het huishouden nodig

* U bent mantelzorger en u heeft behoefte aan ondersteuning
* U heeft een gehandicaptenparkeerkaart nodig
* U wilt advies over welke thuiszorgaanbieder voor u geschikt is
* U denkt dat uw moeder naar een verpleeghuis zou moeten, maar u weet niet welke stappen u moet zetten

* U heeft een rolstoel nodig

* U overweegt een persoonsgebonden budget en wilt hierover informatie.

Het WWZ-loket is uw eerste aanspreekpunt. Hoewel u bij het woord loket ongetwijfeld denkt aan een fysieke balie, is een bezoek aan deze balie lang niet altijd noodzakelijk. Vele vragen kunnen ook heel goed telefonisch worden afgedaan. Vaak wordt er geadviseerd eerst een afspraak te maken voor een huisbezoek. Een consulent komt dan bij u thuis en regelt samen met u de aanvraag. Op die manier krijgt de consulent een goed beeld van uw situatie en wordt u op een prettige, persoonlijke manier geholpen.

Ook voor moeilijke vragen
afbeelding wegwijzer De medewerkers van het WWZ-loket zijn geschoold om u op een snelle en effectieve manier antwoord te geven èn om u verder te helpen. Mocht er een andere instantie nodig zijn, dan schakelen zij die voor u in. U wordt dus niet heen en weer gestuurd tussen verschillende instanties.

Ouderencentrale
Het WWZ-loket neemt de informatiefunctie over van de Ouderencentrale. Natuurlijk kunt u voor specifieke vragen, bijvoorbeeld over een cursus waar u zich voor heeft ingeschreven, nog steeds bij Mikado terecht.

Bereikbaarheid
Het WWZ-loket is telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur op nummer 0900-2791111.
afbeelding telefoon U kunt uw vraag ook per e-mail stellen: wwzloket@duiven.nl
Als u liever langskomt, kan dat ook: het WWZ-loket is gevestigd in het gemeentehuis, bij de balie Maatschappelijke Zorg en Arbeid welke op werkdagen geopend is van 8.30 tot 12.30 uur.