A&O Fonds Grafimediabranche wint ESF3-zaak ook bij Raad van State

SZW moet alsnog 267 aanvragen in behandeling nemen

Veenendaal, 3 januari 2007 - De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag het A&O fonds Grafimedia in het gelijk gesteld in de ESF3-zaak. De rechter heeft geoordeeld dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een groot aantal subsidieverzoeken alsnog in behandeling moet nemen.

Het gaat over aanvragen die werden ingediend nog vóór de datum van publicatie van het subsidieplafond voor ESF3-subsidies in de Staatscourant. Het ministerie van SZW sloot het loket al op 28 oktober 2005 om 9 uur 's ochtends, maar publiceerde dat pas op 1 november 2005 in het staatsblad. De bestuursrechter oordeelde op 7 juli jl. al dat alleen publicatie in de Staatscourant telt als wettelijk vereiste bekendmaking. Nu heeft de Raad van State die uitspraak in hoger beroep bevestigd.

Alle aanvragen die nog op de dagen voor 1 november 2005 zijn ingediend, kunnen niet worden afgewezen met als argument dat dan het subsidieplafond zou worden overschreden. De uitspraak is van belang voor de afhandeling van in totaal 267 subsidieaanvragen waarvan nog bezwaren in behandeling zijn. Hierbij gaat het om een totaalbedrag van circa 450 miljoen euro. Negen van deze aanvragen zijn van grafimediabedrijven ten bedrage van ongeveer 31 miljoen euro.

Klik hier voor meer details en voor de officiële uitspraak