Gemeente Hilversum

Kunstopdrachten voor stationstunnel en Diependaalselaan

3 januari 2007
Licht dat reageert op het aantal fietsers en voetgangers. Die opmerkelijke eigenschap krijgt het interactieve lichtkunstwerk dat zal worden aangebracht in de tunnel onder station Hilversum.

Het college van burgemeester en wethouders neemt een advies over van de commissie beeldende kunst om Katrin Korfmann in te schakelen voor deze opdracht. Samen met de architect van de tunnel, Beate Vlaanderen, heeft de kunstenaar het ontwerp gemaakt. In overleg met de Nederlandse Spoorwegen is gekozen voor toepassing in de tunnel. De gemeente heeft besloten nu een definitieve ontwerpopdracht te verlenen.

De opdracht vloeit voort uit het masterplan beeldende kunst. Daarin staat dat onder andere stadsentrees extra aandacht moeten krijgen. Ook de rotonde op de Diependaalselaan / Utrechtseweg vormt een belangrijke invalsweg van Hilversum. Voor deze rotonde heeft de adviescommissie beeldende kunst de Hilversumse kunstenaar Tamar Frank geselecteerd voor het maken van een ontwerp. Haar schetsontwerp heeft betrekking op bouwkunst en verwijst dan ook naar de raadhuistoren.

Eind december heeft de kunstenaar haar ontwerp aan de buurtbewoners gepresenteerd.
De opmerkingen en suggesties uit deze bijeenkomst zullen meegenomen worden bij de beslissing over een definitief ontwerp.