Ingezonden persbericht


VVD wil meer daadkracht provincie

De Gelderse VVD wil meer daadkracht van de provincie Gelderland na de Statenverkiezingen van 7 maart 2007. Volgens VVD-lijsttrekker Jan Markink maakt de provincie veel plannen. Maar Gelderland houdt te weinig met de uitvoering.

Dat is onredelijk naar de inwoners en het bedrijfsleven die recht hebben op snelle duidelijkheid van plannen over bijvoorbeeld natuurontwikkeling en de aanleg van wegen, zegt Markink. "Daar wordt vaak jaren over gepraat wat betekent dat de uitvoering vaak weer verouderd is op het moment dat die begint. We voeren nu dingen uit waar we in de jaren negentig al over praatten."

Markink gaf die boodschap af bij de presentatie van het definitieve verkiezingsprogramma Ruimte voor eigen initiatief, dat werkt. In dat verkiezingsprogramma pleit de VVD onder meer voor meer daadkracht.

De Gelderse VVD betrekt graag meer jongeren bij de politiek. Daarom overhandigde Jan Markink het verkiezingsprogramma aan Allard Altena, de vice voorzitter van de JOVD-afdeling Apeldoorn Deventer, die jongeren momenteel met veel plezier oprichten.

Het definitieve verkiezingsprogramma verschilt van het concept. In het oog springende wijzigingen zijn onder meer een betere bereikbaarheid van Nijmegen en Kleef door een pleidooi voor opening van een spoorlijn tussen beide gemeenten. Verder staat Ede er expliciet in genoemd als meetingpoint langs de A12. Ook wordt er ingegaan op het platteland in het Rivierenland en de Achterhoek. Verder pleit de VVD voor meer allure en bereikbaarheid van de Gelderse steden.

Het verkiezingsprogramma staat momenteel op www.vvdgelderland.nl



Ingezonden persbericht