Gemeente Hilversum

Informatieavond over busvervoer in Zuid/Oost

14 december 2006
De gemeente Hilversum werkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Hilversum in het algemeen en het Media Park in het bijzonder. Daarvoor heeft de gemeente samen met de regiogemeenten Bussum en Laren, de provincie Noord-Holland en TCN Property Projects BV (eigenaar van Media Park), een integraal bereikbaarheidsplan (IBP) opgesteld. Dit plan wordt nu uitgevoerd.
Ook de doorstroming van het openbaar busvervoer valt onder dit plan.

Voor Hilversum Zuid/Oost heeft dit gevolgen:

1. de Arena in het Arena Park wordt busbaan;
2. herinrichten van het kruispunt Emmastraat/ Utrechtseweg/ Sophialaan/ Soestdijkerstraatweg.

De gemeente Hilversum heeft voor die herinrichtingen een voorlopig ontwerp gemaakt. De gemeente wil graag alle reacties van belanghebbenden op dit ontwerp horen.
Daarom nodigen wij u uit voor het bijwonen van de inspraakavond.

Datum: 3 januari 2006
Locatie: Hotel Lapershoek
Tijd: aanvang om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar

Het voorlopig ontwerp voor de busbaan voorziet in een herinrichting van de Arena tussen Oostereind en Soestdijkerstraatweg, waarbij de wegbreedte op de rechte gedeelten toeneemt van 5,5 tot 6 meter en in de bochten tot max. 7,70 meter.
Daarnaast worden ter hoogte van de Olympia twee bushalten aangelegd en wordt de Arena ter hoogte van het zgn. PSH gebouwtje aangesloten op de Soestdijkerstraatweg.
Dat laatste gaat ten koste van een aantal parkeerplaatsen. Bij de aansluiting van de Arena op de Soestdijkerstraatweg wordt een verkeerslicht geplaatst.
Op het kruispunt
Emmastraat/Utrechtseweg/Sophialaan/Soestdijkerstraatweg wordt de linksafstrook vanaf de Soestdijkerstraatweg naar de Utrechtseweg weggehaald en er komt een verkeerslicht.
Verder worden in de verkeerslichten een nieuwe installatie aangebracht om de bus voorrang te geven op het autoverkeer.

De voorlopige ontwerpen liggen ter inzage bij de gemeente op het Melkpad 26.
U kunt hier tijdens kantooruren en op donderdagavond terecht.

Mocht u nog vragen hebben over inspraakavond, dan kunt u bellen met Karel Kooistra, projectleider IBP. Hij is bereikbaar op 035 - 629 2553.