Stichting TELEAC/NOT

PERSBERICHT

Hilversum, 18 december 2006

zesdelige serie Geknipt voor de juiste baan

Op donderdag 4 januari 2007 om 19.58 uur op Nederland 2 start de zesdelige serie Geknipt voor de juiste baan. Een programma dat laat zien hoe werkgevers en WAO-ers door één deur kunnen, de deur van een bedrijf. Presentatie: Inge Diepman.

Film
Iedere aflevering begint met een korte fictiefilm om de discussie die daarna volgt op gang te brengen. Producent IdtV heeft filmmakers uitgenodigd om hun ideeën over de onderwerpen van het programma op papier te zetten. Uiteindelijk zijn zes ideeën uitgewerkt en verfilmd. In de eerste aflevering, met als thema bedrijfscultuur, is de film 'n Goede Start te zien van regisseur Allard Westenbrink en schrijver Bert Bouma. In de film volgen we Rina, een WAO-er, op haar eerste werkdag. Rina heeft er zin in. Maar of haar collega's en leidinggevende nou zo blij zijn met een arbeidsgehandicapte?

Discussie
Onder leiding van Inge Diepman (o.a. B&W en Het Zwarte Schaap) gaan drie gasten met elkaar in discussie over het onderwerp van de film. De gasten van de eerste aflevering zijn:


- Esther Raats, directrice van Bandridge en Zakenvrouw van het Jaar 2006.
- Carin Wormsbecher, directrice van drukkerij Wedding waar vijf WAO-ers werken. Bovendien heeft zij de Kroon op het Werk-prijs gewonnen. Een prijs voor werkgevers die gezondheid in het bedrijf hoog in het vaandel hebben.


- Cem Bayrak, WAO-er en begeleider van het Maatjesproject. Een project waarbij werkgevers en WAO-ers zes maanden met elkaar optrekken.

Na iedere aflevering gaat de discussie op internet verder op www.gekniptvoordejuistebaan.nl

Geknipt voor de juiste baan is een samenwerkingsproject van Teleac/NOT en UWV.
---