Gemeente Putten

Nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 4 januari 2007 (21-12-2006)


---

Putten, 21 december 2006

Het gemeentebestuur van Putten nodigt iedereen van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 4 januari 2007 vanaf 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis. Het thema voor dit jaar is Buren. De nieuwjaarsbijeenkomst is voor de inwoners van Putten dé gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. De bijeenkomst is omstreeks 22.00 uur afgelopen.

Buren en zorg
Vanaf 1 januari 2007 is er de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De wet is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen meedoen in de samenleving. Dit kan met hulp van de gemeente, maar ook iemand uit uw omgeving (mantelzorger) of een vrijwilliger kunnen helpen. Daarom zullen diverse vrijwilligersorganisaties zich presenteren. Steunpunt Mantelzorg Noordwest-Veluwe, Stichting Welzijn Ouderen Putten, Algemeen Maatschappelijk Werk, Rode Kruis Putten, De Zonnebloem, Nederlandse Patiënten Vereniging, Humanitas en Hest laten zien welke hulp zij kunnen bieden. Daarnaast liggen er folders over de Wmo.

Buren en regelgeving
Nederland is een dichtbevolkt land. Daarom zijn er regels hoe we als inwoners met elkaar en de omgeving omgaan. Bij de kraam over regelgeving ligt daarom allerlei informatie, bijvoorbeeld regels met betrekking tot bomen/schuttingen op de erfgrens, folders over vergunningvrij bouwen, het bouwen van aan-/uitbouwen en dakkapellen, waarin ook aandacht aan afstandsgrenzen tot de buren wordt besteed, regels voor buurtfeest/buurtbarbecue en geluidseisen. Ook de wijkagenten zijn aanwezig in hun rol van buurtbemiddelaar.

Fototentoonstelling Buren fotograferen buren
De Stichting Kunst in Putten heeft een uniek kunstproject uitgevoerd buren fotograferen buren. Bewoners van de Buizerdstraat, de Meidoornlaan en de Schovenhorsterveldweg is gevraagd een foto van hun buren te maken. Zij werden hierbij geholpen door een deskundige fotograaf.
Het resultaat van dit kunstproject is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor het eerst te zien. De fotos zijn bevestigd op tuintrellis (in bruikleen gegeven door de Formido) en staan verspreid door het gemeentehuis.
De fototentoonstelling blijft de hele maand januari in het gemeentehuis staan en is tijdens werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur te bezichtigen.

Onze verre buren
Het Lokaal Comité Ontwikkelingssamenwerking (LCO) richt een kraam in over onze verre buren, projecten in Afrika die vanuit dit gemeentelijke comité worden ondersteund.

Buren en gezelligheid
Bij het thema buren denken we ook aan gezelligheid. Even naar de buren voor een kopje koffie en een gezellig gesprek. Om die gezelligheid ook tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst te creëren, wordt het gemeentehuis knus ingericht met zithoekjes en accessoires, die door Kringloopwinkel Overnodig voor deze bijeenkomst ter beschikking zijn gesteld. Ook is er een gezellig optreden van de Love Hendels.

Kunstkelder
De kunstkelder is tijdens deze avond ook geopend. Bezoekers kunnen de tentoonstelling met houtdraaiwerk en natuurlijke fotografie bekijken.