Gemeente Amsterdam



Expositie: Here, There and Everywhere

stadsdeel Zuideramstel

29 december 2006

Van donderdag 4 januari 2007 tot en met zondag 21 januari 2007 is de expositie "Here There and Everywhere" van Ellen Schot en Mira Zbikowska in het Glazen Huis te zien. De expositie bestaat voornamelijk uit olieschilderijen. De officiële opening van de expositie vindt plaats op 6 januari 2007 van 15.00 uur tot en met 17.00 uur in het Glazen Huis.

Een belangrijk thema in het werk van Ellen Schot is het afbeelden van mensen. Zo presenteert zij onder andere een serie portretten van bekende popsterren. Naast The Beatles, auteurs van het lied `Here There and Everywhere' worden portretten van David Bowie, Jim Morrisen en vele anderen getoond. Haar schilderijen zijn krachtig van kleur, maar ook evenwichtig en elegant.

Mira Zbikowska benadert het motto "Here There and Everywhere" vinden vanuit een ander perspectief. Zij zegt: `Dromen kun je overal. Je droomt om te kunnen leven.' Haar kleurige werken van landschappen, stillevens, fantasieafbeeldingen zijn melancholisch getint.

Het Glazen Huis is elke donderdag t/m zondag geopend van 10.00 uur t/m 17.00 uur. U vindt het Glazen Huis in het Amstelpark, de hoofdingang ligt aan de Europaboulevard.