Persberichten Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht, 04-01-2007

Snelheidscontroles

SOEST De politie heeft woensdag 3 januari meerdere snelheidscontroles gehouden in de gemeente Soest.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werd de lasergun ingezet op de Middelwijkstraat en de Soesterbergsestraat. Drie bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur en kregen een bekeuring. Op de Middelwijkstraat lag de top op 63 kilometer per uur en op de Soesterbergsestraat was 70 kilometer per uur de hoogste gemeten snelheid.

Op de Vredehofstraat controleerde de Regionale Verkeersdienst de snelheid. Tussen 13.35 en 14.35 uur werden 650 passerende automobilisten gemeten. In 44 gevallen lag de snelheid hoger dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 68 kilometer per uur.

In de avonduren werd nogmaals gecontroleerd op de Middelwijkstraat. Dit keer waren er twee overtreders waarbij de hoogste gemeten snelheid 70 kilometer per uur was.

Verkeerscontroles

SOEST/BAARN/EEMNES De politie heeft woensdag 3 januari verkeerscontroles gehouden op de Wakkerendijk in Eemnes, de A.P. Hilhorstweg in Soest en de Lt.Generaal van Heutszlaan in Baarn.

Op de Wakkerendijk en de Lt. Generaal van Heutszlaan werd er gelet op het dragen van de autogordel en de technische eisen van de autos. Negen automobilisten droegen hun gordel niet en kregen een bekeuring van 75 euro.

Verder werden er bekeuringen geschreven voor een ongeldige APK, ontbreken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen en te zware lading in een aanhangwagen.

Bij de controle op de geslotenverklaring op de A.P. Hilhorstweg werden drie automobilisten beboet.