Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 04-01-2007

Winkeldiefstal

LEUSDEN/AMERSFOORT De politie heeft woensdag 3 januari twee verdachten aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De eerste verdachte, een 14-jarige jongen uit Leusden, werd om 13.25 uur betrapt op het stelen van kindervuurwerk uit een winkel op t Plein in Leusden.

Hij kreeg een proces-verbaal en zijn moeder werd in kennis gesteld.

De tweede winkeldief, een 23-jarige inwoner van Amersfoort, werd om 16.30 uur aangehouden in een winkel op de Leusderweg in Amersfoort. De man had een aantal winkelgoederen in zijn rugzak gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Toen hij betrapt werd verzette hij zich tegen het winkelpersoneel. De verdachte werd ingesloten in het politiebureau.

Onder invloed

HOOGLAND De politie heeft donderdagmorgen om 00.10 uur een 22-jarige inwoonster van Hoogland aangehouden voor het rijden onder invloed.

De vrouw had kort voor de aanhouding op de Hamseweg een aantal bermpaaltjes uit de grond gereden en bleek bij controle de nodige alcohol te hebben gedronken. Zij blies 865 ug/l op de ademtestapparatuur en kon het rijbewijs inleveren. Zij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.