Persberichten Rijn&Venen, 09.45 uur

Utrecht, 04-01-2007

Aanrijding

BREUKELEN Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto, is een 54-jarige automobilist uit Woerden gewond geraakt.

De politie kreeg omstreeks 14.25 uur de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Amerlandseweg. Een automobilist kwam uit de richting van de Rijksweg A2 en ging richting de Provinciale weg N401. De bestuurder van een bestelbus (gegevens onbekend) reed op dezelfde weg en raakte door onbekende reden met een van zijn wielen de trottoirband. Door het tegensturen kwam hij vervolgens, tussen het Kuinplein en de rotonde, op de verkeerde weghelft terecht waar de automobilist reed. Laatgenoemde raakte gewond en is met vermoedelijk ribletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

Kerstbomenbrand

WOERDEN Op het Mr. Joekespad heeft een groep jongeren woensdag kerstbomen in brand gestoken. Een passant greep omstreeks 14.20 uur één van de jongeren, een 14-jarige jongen uit Woerden, in de kraag en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. Agenten achterhaalden nog vier jongeren en heeft hen inmiddels verhoord.

Motorrijder gewond bij aanrijding

MIJDRECHT - Bij een aanrijding op de Industrieweg is een 48-jarige motorrijder uit Mijdrecht woensdag gewond geraakt. Omstreeks 16.45 uur reed een 46-jarige automobilist uit Mijdrecht vanuit een uitrit de Industrieweg op. Daarbij zag hij de motorrijder, die bezig was een stilstaande file voor het stoplicht in te halen, over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee dodelijke verkeersslachtoffers

WILNIS Op de Ir. Enschedeweg heeft woensdagmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee mannen om het leven zijn gekomen.

De politie kreeg omstreeks 07.25 uur een melding dat op de Provinciale weg N212 (Ir. Enschedeweg) twee autos frontaal met elkaar in botsing waren gekomen.

Een 69-jarige man uit Papekop, bestuurder van een auto met trailer, kwam uit de richting van Wilnis en ging richting Woerden. Een 41-jarige man uit Woerden kwam uit tegengestelde richting en door nog onbekende oorzaak, kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Een frontale aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De 69-jarige man overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De 41-jarige man overleed nadat hij uit zijn voertuig werd bevrijd.

De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Man met zwaard aangehouden

MAARSSEN Na een melding van een vernieling van een ruit, heeft de politie een man aangehouden die werd betrapt met een zwaard in zijn handen.

De politie kreeg woensdag omstreeks 21.30 uur de melding dat een man een ruit van een woning aan de Bloemstede vernield had en zocht naar hem. In de wijk Duivenkamp troffen ze hem aan in de hal van een flat. Op dat moment hield de 33-jarige man uit Maarssen een zwaard van bijna een meter lang in zijn handen. Hij werd aangehouden en ingesloten.