selexyz boekverkopers kiezen het beste boek

Bgn

selexyz boekverkopers kiezen het beste boek

De boekverkopers van selexyz hebben het boek Boven is het stil van Gerbrand Bakker verkozen tot Uitgelezen Keuze 2007, het beste boek volgens de selexyz boekverkopers.

Het is niet de eerste keer dat selexyz, in 2006 opnieuw verkozen tot beste boekhandelsketen van Nederland, haar kwaliteitsstempel op een boek drukt. De boekverkopers van selexyz maken elk jaar een selectie uit het overweldigende aanbod nieuwe boeken. Slechts één boek krijgt de prestigieuze titel Uitgelezen Keuze.

November 2002: Helmer van Wonderen, een 55-jarige boer, doet zijn vader naar boven; het is tijd om schoon schip te maken. Hij haalt de woonkamer en de voormalige ouderlijke slaapkamer leeg, schildert de boel en koopt nieuwe spullen. Als een boer uit de omgeving naar Denemarken emigreert, komt Helmer vooralsnog niet verder dan fantaseren over een andere toekomst. Een onverwachte brief en een even onverwacht bezoek maken echter dat hij zich niet langer kan verstoppen voor de wereld en voor zichzelf.

Gerbrand Bakker is erin geslaagd een magistraal debuut te schrijven, een beeldend en ontroerend portret van een man temidden van de oer-Hollandse elementen.

Enkele citaten uit de pers


- Sinds Gerbrand Bakker ben ik de op één na beste schrijver van Nederland. - Tommy Wieringa


- Bakker roept op een schitterende en ingetogen manier de sfeer op van het leven op het Nederlandse platteland nergens kun je hem betrappen op vals sentiment. - De Volkskrant, 24 maart 2006


- De dialogen zijn voorbeeldig, en de natuurbeschrijvingen hebben Nescio-achtige allure. - Dagblad Trouw, 17 juni 2006


- Een boek dat misschien wel het mooiste debuut is van de afgelopen tien jaar. - Wim Brands in De Avonden, 28 juni 2006

-----------